PLAKAO SAM I LOMIO REKETE, A ONDA JE MEČ SA NJIM SVE PROMENIO! Federer priznao ono što nikada nije do sada!
Rodžer Federer je ispričao zanimljivu priču sa početka karijere, Foto: EPA/Focke Strangmann

Malo vas je čulo za njega

PLAKAO SAM I LOMIO REKETE, A ONDA JE MEČ SA NJIM SVE PROMENIO! Federer priznao ono što nikada nije do sada!

Shvatio je koliko greši i od tada kreće njegov uspon ka svetskom vrhu

Objavljeno: 22:34h

U intervjuu za poznati sportski magazin "Clique Dimanche", Rodžer Federer je pričao o svom karakteru u ranim periodima profesionalnog tenisa.

- Na početku sam bio veoma ljut, ali sam onda naučio da su ti mali detalji veoma bitni i da ako bih nastavio istim putem, da to ne bi bilo dobro za mene - rekao je Rodžer i onda otkrio koji igrač i kada mu je promenio karijeru iz korena.

- Plakao sam mnogo i bacao rekete. Kada bih izgubio lomio bih ih... Morao sam da naučim kako da kontrolišem ponašanje. Ključni momenat desio se 2001. godine u Hamburgu. Izgubio sam meč koji je trebalo da dobijem i ponašanje mi je bilo očajno. Tada sam odlučio da se smirim - kaže Federer.

U pitanju je meč sa Argentincem Frankom Skviljarijem, kada je Švajcarac glatko poražen u dva seta sa 6:3, 6:4 iako je Fedeks bio apsolutni favorit u tom meču.

Argentinac danas ima 43 godine, a igračku karijeru okončao je danve 2005. godine posle poraza od Pabla Kuevasa na turniru u Ekvadoru. Pobeda nad Federerom, ovom Argentincu je najveća pobeda u karijeri tokom koje je zaradio čak 2,5 miliona dolalara. Najbolju poziciju na ATP listi u karijeri ostvario je 2000. godine kada ga je samo jedno mesto delilo od Top 10.

Švajcarski teniser nastavio je da priča o početku.

- Nisam voleo poraze, a ne volim ih ni sada. Pre nisam znao kako da pronađem balans između ljutnje i smirenosti. Razgovarao sam sa bliskim ljudima i malo po malo sam se menjao - dodao je on.

Federer je uspeo da prebrodi sve i postane jedan od najboljih tenisera svih vremena, a po mnogima i najbolji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.