NOVAK I EKIPA ĆE DA SAHRANE JOŠ JEDNU GENERACIJU: Neverovatne reči legendarnih tenisera!
Đoković, Nadal, Federer, Foto: Profimedia

ŠTA SU REKLI?

NOVAK I EKIPA ĆE DA SAHRANE JOŠ JEDNU GENERACIJU: Neverovatne reči legendarnih tenisera!

Oni su kritikovali mlađe igrače rekavši da mnogi od njih koji se nalaze u TOP 10 ATP liste nemaju kvalitet kao prva tri igrača sveta

Objavljeno:

Bivši teniseri, velikani belog sporta, Boris Beker i Džon Mekinro smatraju da će velika trojka koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje da osvaja Gren slemove.

Oni su kritikovali mlađe igrače rekavši da mnogi od njih koji se nalaze u TOP 10 ATP liste nemaju kvalitet kao prva tri igrača sveta. Ukupno, Federer, Đoković i Nadal su osvojili ukupno 53 Gren slem titule, a od 2005. godine poneki trofej su uzimali još samo Stan Vavrinka, Endi Mari, Marin Čilić i Huan Martin del Potro.

- U poslednjih deset godina videli smo najjaču trojku u istoriji tenisa. Pošto su već pokopali sadašnju generaciju, postoji rizik da pokopaju i narednu. Možemo samo da se nadamo da su oni referentne tačke za mlade igrače kao što je meni idol bio Rod Lejver - rekao je Džon Mekinro.

Nemac je bio još kritičniji prema mladim lavovima koji predstavljaju budućnost belog sporta.

- Ovo uopšte nije dobro za svetski tenis. To nije kompliment za bilo kog igrača koji je mlađi od 28 godina. I neka mi se samo ne pravdaju time da su drugi igrači prejaki. Mislim da bismo trebali da dovedemo u pitanje kvalitet i radne navike kod svakog igrača mlađeg od 28 - dodao je Boris Beker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.