BIO SAM SLOMLJEN, A ONA... Novak Đoković o supruzi Jeleni iskreno kao nikad do sad!
Novak i Jelena Đoković, Foto: Beta/Jelena Ivanović

OTVORIO DUŠU

BIO SAM SLOMLJEN, A ONA... Novak Đoković o supruzi Jeleni iskreno kao nikad do sad!

Mučila ga je povreda lakta, nije uspevao da napravi bolji rezultat na Gren slemu niti je mogao da pobedi igrača iz TOP 20

Objavljeno: 17:28h

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković imao je težak period u drugoj polovini 2016. i tokom 2017. godine.

Mučila ga je povreda lakta, nije uspevao da napravi bolji rezultat na Gren slemu niti je mogao da pobedi igrača iz TOP 20. Tokom najtežeg perioda u karijeri podršku mu je pružala supruga Jelena.

Upoznali su se u srednjoj školi, venčali 2014. godine i dobili sina Stefana i kćerku Taru. Iako ne voli mnogo da priča o privatnom životu, u intervjuu za nemački "Die Welt" otkrio koliko mu značila podrška supruge i koliko je povezan sa njom.

- Sve dugujem mojoj ženi Jeleni. Ona mi je pomogla kada sam bio bukvalno slomljen. Pomogla mi je kada nisam imao više motivacije da igram tenis. Nije mi se to više sviđalo i pitao sam se da li je vredno da se stalno nosim sa umorom i bolom... Želeo sam da prestanem - rekao je Novak Đoković.

Novak i Jelena Đoković
Novak i Jelena Đoković foto: EPA/Sebastien Nogier

Tokom 2017. godine delovalo je da je telo Novaka Đokovića zaposeo neki drugi teniser i da to nije onaj Đoković na koga smo navikli. Čak se rastao sa timom i, prema sopstvenom priznanju bio tvrdoglav.

- Pokušavao sam da 'pronađem sebe', ali neuspešno. Bio sam nervozan, nisam igrao dobro i jednom kada upadnete u takvu rupu, samo još više tonete. Krivio sam sve za to... Prošlogodišnji neuspeh na Rolan Garosu protiv Marka Čekinata? Tada me je Jelena 'izlečila', ohrabrila me je i rekla da mi je potrebno samo strpljenje, da moja familija nikada nije izgubila veru u mene, kao i da će ona uvek biti uz mene. Trebalo je samo da ne bude nestrpljiv i da ne uništim sve ono što smo napravili - dodao je srpski teniser u intervjuu za nemački list.

Nije postojala druga opcija nego da operiše lakat, a povratak na teren je bio naporan i dug. Povratak na prvo mesto ATP liste najavio je kada je osvojio Vimbldon.

- Nisam shvatao da ne možemo sve da kontrolišemo u životu, bio sam samo čovek koji vidi lopticu na terenu. Znao sam samo za važne ciljeve, ne kako da ih dostignem - iskren je Đoković.

Tri uzastopne titule na Gren slemu i polufinale Rolan Garosa ne zadovoljavaju apetite Novaka Đokovića koji želi nove uspehe, a šansu za to imaće na Vimbldonu na kome će braniti trofej.

- Definitivno želim još Gren slem titula, ali hoću da budem u potpunom psihološkom balansu, odnosno ono što radim danas će mi pomoći da sutra igram dobro. Sada sam i otac, a to menja mnoge obaveze u životu - zaključio je Đoković i dodao da sada mora da bude mnogo oprezniji kada pokazuje emocije na terenu, jer ga sada iz lože gleda sin Stefan kome želi da bude uzor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.