ĐOKOVIĆU JE KARIJERA BILA UGROŽENA: Agasi i Štepanek su pogrešno radili s Novakom!
Andre Agasi i Novak Đoković, Foto: AP

Dobro pamti taj period

ĐOKOVIĆU JE KARIJERA BILA UGROŽENA: Agasi i Štepanek su pogrešno radili s Novakom!

Kondicioni trener srpskog tenisera o onome što se dešavalo pre godinu dana

Objavljeno:

Novak Đoković nije uspeo da ostvari novi "Nole slem" i osvoji četiri Gren slema zaredom pošto je zaustavljen u polufinalu Rolan Garosa.

Ipak, bez obzira na to, i srpski teniser i njegov stručni štab je zadovoljan izdanjem srpskog tenisera na pariskoj šljaci što je potvrdio njegov kondicioni trener Fil Gebhard Grič.

Srpski teniser je pre godinu dana baš u Parizu doživeo jedan od najbolnijih udaraca u karijeri posle čega je krenuo njegov novi meteorski uspon kada je sa 22. mesta na ATP listi ponovo postao najbolji teniser sveta pre kraja godine.

- Aposolutno ništa drugačije nismo radili nego ranije. Znamo Novaka toliko dobro i šta mu je sve potrebno za vrhunske rezultate da nema prostora za greške - rekao je Grič povodom godišnjice od kada su se on i Marijan Vajda vratili u stručni štab srpskog tenisera.

Austrijanac koji je godinama ranije bio zadužen za fizičku spremu i kondiciju najboljeg tenisera planete je ispričao da je Novak pre godinu dana bio u katastrofalnom fizičkom i psihičkom stanju.

- On je bio toliko slab fizički i psihički. Mučio se sa povredom lakta dve godine. Kada se suočavao sa slabije rangiranim igračima od sebe često je gubio. Nakon toga je trenirao mnogo više. Tada mu je karijera bila ugrožena - objasnio je Grič.

Novak je nakon rastanka sa dugogodišnjim stručnim štabom u radio jedno vreme sa Andreom Agasijem i Radekom Štepanekom pre nego što se ponovo vratio starim znancima.

- Želeli su da ga menjaju što nikako nije moglo da uspe. Ne možete da promenite nekoga koga ne poznajete. Pri tome, želeli su da to uspeju što je pre moguće i to je bio veoma pogrešan put. Agasi nema iskustva kao trener. Mnogo je gledao tenis, ali malo ljude koji igraju. Morate da imate samopouzdanja da biste trenirali veličinu poput Đokovića, a on nije neko ko brzo i lako veruje - zaključio je kondicioni trener srpskog asa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.