RAFA PRESTIGAO NOLETA: Ali Đoković je i dalje prvi na svetu sa još većom prednošću!
Novak Đoković je i dalje prvi na ATP listi, Foto: EPA/Srđan Suki

ATP lista i ATP trka

RAFA PRESTIGAO NOLETA: Ali Đoković je i dalje prvi na svetu sa još većom prednošću!

Izašao je novi renking najboljih igrača sveta, ali i najnovija lista ATP trke za plasman na Završni Masters sezone

Objavljeno: 10:52h

Novak Đoković je zadržao prvu poziciju na novoj ATP listi, dok su ostali srpski igrači ostvarili napredak. Srpski teniser je plasmanom u polufinale Rolan Garosa popravio učinak u odnosu na prošlu godinu i tako povećao razliku u odnosu na Rafaela Nadala, bez obzira što je Španac osvojio 12. titulu u Parizu. Srbin sada ima 12.715 bodova, a Nadal 7.945. Treći je i dalje Rodžer Federer, a iza njega su finalista Rolan Garosa, Dominik Tim i Aleksander Zverev. Slede Stefanos Cicipas, Kei Nišikori i Kevin Anderson.

Ipak, u ATP trci koja se računa za plasman tenisera na Završni Masters sezone, Nadal je sada preskočio Đokovića na prvom mestu pošto je odbranio 2.000 poena od prošle godine.

On sada ima ukupno 5.505 poena u ovoj godini, dok Novak ima 780 poena manje.

ATP trka za Završni Masters
ATP trka za Završni Mastersfoto: Printscreen/atpworldtour.com

Napredak od dve pozicije doneo je deveto mesto Karenu Hačanovu, a deseto Fabiju Fonjiniju, što je najbolji plasman u karijeri i ruskog i italijanskog tenisera. Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, oni su ostvarili napredak. Laslo Đere je napredovao za pet pozicija i sada je 27. igrač sveta, što je njegov najbolji ranking u karijeri. Dušan Lajović je napravio četiri koraka napred i nalazi se na poziciji 31, Filip Krajinović je napredovao za sedam mesta i trenutno je 53, dok Miomir Kecmanović zauzima 83. mesto što je dve pozicije bolji plasman u odnosu na prethodnu listu. Veliki skok upisao je Viktor Troicki koji je napredovao za čak 63 pozicije i danas zauzima 193. mesto.

ATP lista za ponedeljak 10.6.2019.
ATP lista za ponedeljak 10.6.2019.foto: Printscreen/atpworldtour.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.