ŠEST SRBA U DRUGOJ NEDELJI? ŠTO DA NE! Lajović želi da Pariz bude srpski ceo!
Dušan Lajović, Foto: EPA/Srdjan Suki

ROLAN Garos 2019.

ŠEST SRBA U DRUGOJ NEDELJI? ŠTO DA NE! Lajović želi da Pariz bude srpski ceo!

On se tako pridružio Novaku Đokoviću, Filipu Krajinoviću, Miomiru Kecmanoviću i Laslu Đereu u drugoj rundi

Objavljeno:

Srpski teniser Dušan Lajović je u prvom kolu Rolan Garosa bez problema savladao Brazilca Tijaga Monteira sa 3:0.

On se tako pridružio Novaku Đokoviću, Filipu Krajinoviću, Miomiru Kecmanoviću i Laslu Đereu u drugoj rundi i tako obezbedio Srbiji pet predstavnika u muškom singlu u Parizu.

Očekivao je Lajović bolji otpor rivala, ali od toga nije bilo ništa.

- Zadovoljan sam igrom. Nije bilo lako bez obzira što rezultatski možda nije tako delovalo. Nezgodan igrač za mene jer je levoruk, dosta voli da „vrti“ iz forhenda po jednoručnom bekhendu, tako da sam očekivao na neki način da igram van zone komfora. Osim problema na početku nije bilo nikakvih drugih poteškoća. U trećem setu malo pao energetski, on je bio blizu da napravi brejk i iskomplikuje situaciju, ali sam uspeo u pravom trenutku da se vratim, napravim brejk, odigram dobar gem i zadovoljan sam što sam dobio meč u tri seta - rekao je Dušan Lajović.

U drugom kolu igraće protiv Francuza Eliota Banšetrija

- Ne znam mnogo o njemu, nisam ga gledao kako igra. Dobio je Kamerona Norija, bukvalno, posle meča sam ga sreo u svlačionici i pitao kako je igrao Banšetri, Nori mi je rekao da on nije igrao dobro, nije ga nijednom tokom meča stavio pod pritisak, tako da nije mogao da mi kaže ništa konkretno. Pokušaću da nađem neke mečeve, da vidim kako igra. S druge strane, ovo je odličan žreb za drugo kolo, bolje nego da igram sa Norijem koji je levoruk i nezgodan kad igra dobro. S obzirom da ga je tako lako dobio, znači da dobro igra. Ovo mu je četvrti meč ovde, verovatno je talentovan, kao i svi Francuzi imaće publiku iza sebe, nadam se da će biti lep meč. Mogu da uradim samo ono što je do mene, videćemo - rekao je Lajović.

Dušan Lajović želi sve Srbe u drugoj nedelji
Dušan Lajović želi sve Srbe u drugoj nedelji foto: EPA/Srdjan Suki

Prvi put se dogodilo da Srbija ima petoricu u muškom singlu u drugom kolu na Gren slemu.

- Super stvar, u ponedeljak su Filip i Miomir izvukli priču. Imali su dva teška meča, to je jako dobro za njihovo samopouzdanje da dobiju meč u pet setova. Bilo bi dobro da u drugoj nedelji imamo svu petoricu ili bar više od jednog! Jednog verujem da ćemo imati sigurno, tako da ako budemo imali dva, to će biti veliki uspeh za našu zemlju. Nadam se da će ovo postati standardna situacija. Bilo bi lepo da nas je što više. Uvek je dobro u svlačionici kad ima više naših igrača, nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom. Želim sreću i Aleksandri i da imamo i šest predstavnika u drugoj nedelji - zaključio je Lajović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.