ZAMALO ŠOK U PARIZU: Osaka izgubila set sa nulom pa prošla dalje! Šampionka se mučila pa zbrisala protivnicu!
Naomi Osaka, Foto: EPA/Julien De Rosa

ROLAN Garos 2019.

ZAMALO ŠOK U PARIZU: Osaka izgubila set sa nulom pa prošla dalje! Šampionka se mučila pa zbrisala protivnicu!

To je bio alarm za japansku teniserku

Objavljeno:

Najbolja teniserska sveta Naomi Osaka mučila se u prvom kolu Rolan Garosa.

Japanka je uspela da izbori plasman u narednu rundu, a pošteno ju je namučila Ana Karolina Šmidlova iz Slovačke. Posle velike borbe, Osaka je slavila sa 2:1, po setovima 0:6, 7:6, 6:1 posle dva sata igre.

Samo je 22 minuta trebalo Slovakinji da bez izgubljenog gema osvoji prvi set u kome je napravila tri brejka. To je bio alarm za japansku teniserku koja je u drugom setu brzo povela sa 3:0, ali je Šmidlova uzvratila i izjednačila. Igračice su po još dva puta uzimale servis jedna drugoj i set odvele u taj-brejk. Najbolja svetska teniserka nije dozvolila iznenađenje pa je izjednačila u setovima.

Nije bilo dovoljno Šmidlovoj što je osvojila gem na svoj servis početkom poslednje deonice. Japanka je nanizala šest gemova i plasirala se u drugu rundu u kojoj će se sastati sa Viktorijom Azarenkom koja je pobedila Ostapenko sa 2:0.

Rumunka Simona Halep koja brani titulu u Parizu imala je problema sa Australijankom Ajlom Tomanović. Rumunska teniserka je slavila sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:1.

Nije bilo mnogo problema za Halepovu u prvom setu koji je uz dva brejka dobila posle 29 minuta igre.

Činilo se da će ona brzo završiti posao, ali joj je planove poremetila Tomljanovićeva koja je Halepovoj u drugom setu čak tri puta oduzela servis i izjednačila iskoristivši drugu set loptu.

Nije Ajla Tomljanović uspela da iskoristi nalet iz drugog seta u odlučujućem pošto je osvojila samo jedan gem, a Halep je bila sigurna i napravila korak ka odbrani titule.

U narednom meču rumunska teniserka igraće protiv Poljakinje Magde Linet, koja je bila bolja od domaće teniserke Kloe Pake 2:1 nakon velike borbe, a ukoliko prođe u treće kolo, potencijalna rivalka joj je Aleksandra Krunić koja će se u drugoj rundi sastati sa Lesijom Curenko iz Ukrajine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.