JANKO SE BORIO KAO LAV, ALI NIJE USPEO: Tipsarević ispao u Majamiju, ali nas raduje to kako je počeo da igra!
Janko Tipsarević poražen je u 2. kolu Majamija, Foto: AP

kao nekada

JANKO SE BORIO KAO LAV, ALI NIJE USPEO: Tipsarević ispao u Majamiju, ali nas raduje to kako je počeo da igra!

Srpski teniser je poražen od 25. igrača planete i trebaće mu još malo mečeva da bi mogao da se nosi sa samim teniskim vrhom

Objavljeno: 13:50h

Janko Tipsarević je posle prve ostvarene pobede na ATP turu posle godinu i po dana, nažalost eliminisan sa Mastersa u Majamiju.

Srpski teniser koji je imao silnih problema sa povreda tokom prethodnih godina i dalje vuče posledite toga i još nije spreman za najveće napore i okršaje sa igračima iz samog vrha.

Njega je na Floridi u 2. kolu pobedio 25. igrač planete Roberto Bautista Agut 7:6, 6:4.

Bez obzira na poraz, mora se reći da je Tipsarević pružio jak otpor daleko uigranijem Špancu, i to u oba seta, posebno u prvom koji je Bautista Agut dobio u taj-brejku.

U prvom setu, Tipsarević je dobro počeo, uspeo je posle 2:2 da načini prvi brejk u meču, ali je odmah u narednom gemu Bautista Agt uzvratio za 3:3.

Na 4:3 za Španca, Janko je u osmom gemu uspeo da spasi brejk loptu i izjednači na 4:4. Slično je bilo i u desetom gemu kada je Španac vodio sa 5:4. došao je do nove brejk, ujedno i set lopte, ali Tipsarević je izdržao i uspeo da izjednači na 5:5.

U naredna dva gema nije bilo brejka, pa je odluka u prvom setu pala u taj-brejku.

Taj deo je Tipsarević odigrao slabije, Bautista Agut je poveo sa 5:1, da bi srpski teniser smanjio na 5:3, ali potom, naredna dva poena je dobio Španac i time i početni set.

Činilo se da će Španac brzo doći do pobede, naročito kada je napravio brejk odmah na startu drgog seta, potom poveo sa 2:0, ali Tipsarević je poznat po tome što se nikad ne predaje.

Vratio je brejk u četvrtom gemu, potom poveo sa 3:2, potom je vodio i sa 4:3, ali nije imao snage za preokret.

Bautista Agut je u devetom gemu uspeo da iskoristi treću brejk loptu, potom i da odservira za pobedu, treću u četiri duela sa Tipsarevićem.

Njega u narednom kolu očekuje susret sa boljim iz meča dvojice Italijana, Gvida Andreocija i Fabija Fonjinija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.