ĐOKOVIĆ UZVRATIO NADALU: Imaju moj broj telefona, pričaću sa svima koji to žele!
Novak Đoković, Foto: AP

OGLASIO SE

ĐOKOVIĆ UZVRATIO NADALU: Imaju moj broj telefona, pričaću sa svima koji to žele!

Španac i Švajcarac su se pobunili što nisu konsultovani oko podrške predsedniku ATP za novi mandat

Objavljeno:

Uzburkale su se strasti u muškom tenisu, a u centru pažnje su predsednik Saveta igrača Novak Đoković i njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Španac i Švajcarac su se pobunili što nisu konsultovani oko glasa koji bi predsednik ATP Kris Kermond trebalo da dobije za novi mandat na toj funkciji. Prvo je Nadal rekao da njega niko nije pitao treba li Kermonda podržati ili ne, a Federer je izjavio da bi španskog igrača trebalo pitati oko tako važne odluke tonom kao da ni on sam nije učestvovao u tom razgovoru.

- Najpre da razjasnimo nešto: nikakva odluka nije doneta. Još uvek nismo odlučili i još uvek imamo vremena. Predstavnici Saveta će pričati i sa Rodžerom i sa Rafom i sa bilo kime drugim ko je zainteresovan da mu se čuje glas ovim povodom. Tu treba još nešto da se zna. Rafa je oduvek bio uključen, u to nema nikakve sumnje. Bilo da je on bio deo političke strukture, Saveta, ili ne, on je uvek pokušavao da pomogne ovom sportu. I, moram da mu odam priznanje na tome, jer mnogi teniseri toga neće da se prihvati. O tome se radi... Mi u Savetu igrača želimo da ih podstaknemo na to, da budu aktivniji, da imaju želju da budu deo svih tih diskusija jer su one važne. Ne radi se ovde samo o predsedniku, već o budućnosti ovog sporta - rekao je Novak Đoković.

Što se tiče komunikacije, Srbin tvrdi da je ona sada na mnogo boljem nivou nego ranije.

- Što se tiče međusobne komunikacije između igrača, mnogo je bolje nego, recimo, pre pet godina. Ja sam u Savetu sedmu ili osmu godinu. Verovatno mi je ovo peta u nizu. A u poslednjih godinu i po došlo je do značajnog unapređenja komunikacije između igrača, što je sjajno. To nam i treba. Jer, na kraju krajeva, naš primarni posao je da igramo tenis, dok drugi imaju neke druge prioritete. Imaju vremena za sastanke, da prolaze kroz razne teme i informacije. A nama je to nešto što iziskuje dodatnu energiju i trud. Ali, bar iz moje perspektive, radim to jer brinem za ovaj sport i brinem za igrače. Želim da moj status koristim da doprinosim pozitivnim promenama. U Savetu niko nije plaćen za to što radi. Radimo tamo jer nam je bitan naš sport, bitni smo jedni drugima. I to je sve - dodao je.

Oko izbora novog predsednika ATP, sa Đokovićem će morati da razgovara i Rodžer Federer kako je to sam naglasio Švajcarac.

- Pričaćemo. Kao što sam rekao, nismo imali prilike da to učinimo do sada, ali videćemo se ovde u Melburnu. Ako ne ovde, onda posle toga. Ima moj broj, imam ja njegov. Naravno, uživo je mnogo drugačije. Pričao sam sa Federerom više puta tokom prethodnih šest meseci, na Lejver kupu i US Openu, a sa Rafom na Otvorenom prvenstvu SAD. Pokušavam da nađem vreme za takve stvari. Oni nisu u Savetu igrača, ali su ekstremno važni, ključni igrači za odluke ovolike važnosti - izjavio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.