KUVA U MUŠKOM TENISU, NADAL I NOVAK U SUKOBU: Niko me nije obavestio, on neka dođe i pita me šta mislim!
Rafael Nadal i Novak Đoković se izgleda ne slažu oko pravca u kome tenis treba da ide, Foto: EPA/Mast Irham

Na različitim talasnim dužinama

KUVA U MUŠKOM TENISU, NADAL I NOVAK U SUKOBU: Niko me nije obavestio, on neka dođe i pita me šta mislim!

Španski teniser kaže da ga niko nije obavestio šta se dešava u Savetu igrača

Objavljeno:

Odnos tenisera i čelnika ATP tura, kao i ITF-a, je daleko od dobrog, a kriza polako kulminira u Australiji ovih dana i situacija se prilično kuva.

Sukob je počeo još oko promene formata Dejvis kupa zbog čega su se brojni igrači usprotivili na čelu sa Novakom Đokovićem koji obavlja funkciju predsednika Borda igrača.

U međuvremenu je došlo i do sukoba sa prvim čovekom ATP-a Krisom Kermondom i jedna struja se zalaže za njegovu smenu, dok opet ima i tenisera sa oprečnim mišljenjem.

Rafael Nadal se javno nije složio sa pričom o smeni predsednika ATP tura
Rafael Nadal se javno nije složio sa pričom o smeni predsednika ATP tura foto: EPA/Mast Irham

Jedan od njih je Rafael Nadal koji je poručio da se ne slaže ni sa Savetom igrača, ni sa njegovim predsednikom Đokovićem, te da ga niko ništa nije pitao, niti konsultovao oko svega toga.

- Nisam više u Savetu igrača, nisam upoznat sa situacijom niti su me obavestili o dešavanjima. Neću ići ni kod koga. Oni koji su u Savetu treba da dođu do mene i pitaju me za mišljenje. To više nije moj posao. Ako baš hoćete da znate, verujem u dugoročne projekte. Zato smatram da česte promene nisu dobre, jer ne može projekat da se razvije ako se konstantno nešto menja - poručio je Nadal novinarima u Melburnu.

Novak Đoković navodno vodi struju igrača koji žele smenu Krisa Kermonda
Novak Đoković navodno vodi struju igrača koji žele smenu Krisa Kermonda foto: AP, EPA

Španac smatra da bi Kermond trebalo da ostane predsednik ATP tura, a kaže da nije upoznat da je u subotu bilo glasanje na Savetu igrača o smeni Krisa Kermonda i da je rezultat bio 5:5.

Kevin Anderson koji je potpredsednik Saveta potvrdio je da nisu svi teniseri na istoj talasnoj dužini, dok Grigor Dimitrov smatra da promena predsednika ATP nije potrebna.

S druge strane Rodžer Federer najavio je da će razgovarati sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom zbog situacije u tenisu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.