KOŠMARAN POČETAK SRBA U MELBURNU: Trojica ispali već posle prvog dana, Troicki kroz maraton nam doneo radost!
Viktor Troicki je jedini od Srba pobedio na startu Australijan opena, Foto: Profimedia

Australijan open 2019

KOŠMARAN POČETAK SRBA U MELBURNU: Trojica ispali već posle prvog dana, Troicki kroz maraton nam doneo radost!

Lajović, Tipsarević i Kecmanović su ukupno osvojili 1 set

Objavljeno: 09:22h

U noći između nedelje i ponedeljka počeo je Australijan open, a prvi dan u Melburnu većina Srba će želeti da zaboravi, jer su čak trojica od četiri naša igrača koji su nastupili, završili svoje učešće u 1. kolu.

Krenimo od pobednika Viktora Troickog koji je ponovo priredio maraton i odigrao meč za infarkt u pet setova protiv Karbaljesa Baene (6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4).

A nije izgledalo da će meč ići u tom pravcu kada je srpski teniser poveo 5:0 u prvom setu i vrlo lako ga osvojio, međutim, dolazi do ogromnog pada u njegovoj igri u naredna dva seta.

U drugom i u trećem je osvojio ukupno tri gema, kao da je odmarao u tom periodu igre i nije bio preterano zainteresovan za dešavanja na terenu, a onda se ponovo budi u četvrtom setu.

Odmah pravi brejkm, pa još jedan i ponovo vodi 4:0 da bi vrlo brzo stigao i do izjednačenja u setovima.

U petom je bila velika borba sve do petog gema kada je iskoristio jednu od dve brejk lopte koju je imao i tako definitivno slomio protivnika.

Janko Tipsarević se vratio na veliku scenu, ali nažalost njegov povratak nije bio trijumfalan, iako je prilično namučio Grigora Dimitrova tokom 4 seta.

Podsetio je u prvom setu kakav je svojevremeno igrač bio kada je iznenadio Bugarina i dobio 6:4, ali onda je do izražaja došla fizička spremnost, jer posle nove jednogodišnje pauze koju ima iza sebe, jasno je da Srbin još nije spreman za najteža iskušenja.

1 / 4 Foto: EPA/Lynn Bobo

Usledio je preokret bugarskog asa koji je osvojio naredna tri seta i sprečio iznenađujuću eliminaciju već na startu prvog Gren slema.

- Kad izgubim meč nisam nikada srećan i zadovoljan, postoji ta uteha da zaista nisam igrao godinu i po dana, da čak ni te pripreme koje sam odradio nisu bile sto odsto zato što injekcije koje sam primio bile su kasno. I ovo je bilo na žiletu, da li uopšte igrati na Australijan Openu. Grigor je bio bolji od mene, nema priče o tome - rekao je Tipsarević.

Druga dva srpska tenisera koja su igrala su rekli bismo prilično razočarala. Dušan Lajović je poražen u tri seta od Pabla Kuevasa 6:4, 7:5, 6:1.

1 / 3 Foto: EPA/Mast Irham

Jedino gde je pružio značajniji otpor je bio drugi set.

Sa druge strane mladi Miomir Kecmanović se borio koliko je mogao protiv prekaljenog veterana Fernanda Verdaska, ali više od časnog poraza (7:6, 6:3, 6:3) nije mogao da izvuče.

1 / 3 Foto: EPA/Lynn Bobo

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.