KIRJOS IDE NA FABRIČKA PODEŠAVANJA: Na teren se vraća skandalmajstor, tata za koga su svi drugi bebe u pelenama
Marselo Rios, Foto: EPA/Mario Ruiz

SPREMA SE LUDILO

KIRJOS IDE NA FABRIČKA PODEŠAVANJA: Na teren se vraća skandalmajstor, tata za koga su svi drugi bebe u pelenama

Igraće samo čelendžer turnire pošto želi da osvoji trofej u toj kategoriji i postane najstariji igrač koji je to učinio

Objavljeno: 15:29h

Teniskim navijačima i onima koji to nisu u sećanju je sigurno ostao Čileanac Marselo Rios.

Iako je bio najbolji na svetu, mnogi ga pamte više po ponašanju nego po igračkim sposobnostima uprkos tome što je bio sjajan teniser. Mnogi koji su sada odrasli navijači imaće priliku da ga gledaju na teniskom terenu pošto je ovaj 42-godišnjak rešio da se vrati na teniski teren.

Najbolji čileanski teniser svih vremena igraće samo čelendžer turnire pošto želi da osvoji trofej u toj kategoriji i postane najstariji igrač koji je to učinio. Za sada taj rekord drži Ivo Karlović koji je imao 39 godina kada je osvojio turnir u Kalgariju.

Skandalmajstor Marselo Rios je prvi igrač koji je osvojio sva tri mastersa na šljaci i treći koji je došao do trofeja u Indijan Velsu i Majamiju u istoj godini. Takođe bio je jedini teniser koji je bio prvi na svetu, a da nije osvojio grend slem titulu. Bio je i poslednji levoruki igrač koji se nalazio na prvoj poziciji do pojavljivanja Rafaela Nadala.

Ispadi koje je Rios pravio tokom karijere takvi su da bi ih se i Nik Kirjos postideo. Na Vimbldon 1998.godine došao je kao svetski broj jedan i poražen u prvom kolu od Španca Franciska Klaveta. Posle poraza, na konferenciji je izjavio da je u njegovoj zemlji trava za krave, što je mnoge iznerviralo, ali je oduševilo Riosove fanove.

Prilikom sledećeg skandala jednu od bivših žena izbacio je iz automobila u pokretu. Bivšeg kondicionog trenera je želeo da pregazi džipom, ali mu je srećom samo prešao preko noge. Osim što je pravio incidente u saobraćaju, kupao se go u hotelskom bazenu, a sa taksistom u Rimu se potukao posle čega je nastavio da se tuče sa italijanskom policijom. Posle svih skandala u kojima je učestvovao, javno je objavio da boluje od Aspergerovog sindroma što je blaži oblik autizma.

Veliki povratak Marsela Riosa mogao bi da bude čelendžer u Kolumbusu za koji je poslao zahtev za posebnu pozivnicu i koji je na programu od 7. do 13. januara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.