LOŠ DEČKO TENISA: Đoković je petao koji je sve za**ao! Ivanišević je hteo da se ubije pištoljem kad sam ga pobedio!
Foto: EPA/Mario Ruiz

Njemu je današnji tenis dosadan

LOŠ DEČKO TENISA: Đoković je petao koji je sve za**ao! Ivanišević je hteo da se ubije pištoljem kad sam ga pobedio!

Čuveni "Čino" je i u penziji isti onakav kakav je bio dok je aktivno igrao tenis

Objavljeno:

Marsela Riosa je teniska publika upamtila kao beskompromisnog borca na terenu, ali i igrača koji nema dlake na jeziku i bez problema kaže ono što misli, vrlo često ne birajući previše reči.

Čileanac je takav ostao i po završetku karijere, a sada je svoju reputaciju opravdao u razgovoru za španske medije oko aktuelne situacije u današnjem tenisu.

Novak Đoković sa timom Evrope na Lejver kupu
Novak Đoković sa timom Evrope na Lejver kupu foto: EPA/Kamil Krzaczynski

"Čino" je najpre pričao o nedavno igranom egzibicionom Lejver kupu u kome su se susreli tim Evrope protiv ostatka sveta.

- Bilo mi je ekstremno smešno koliko su energije uneli u sve to, a ne znam zašto – možda zato što je mnogo novca na talonu? Federera nikada nisam video takvog, a Zverev kao da je osvojio pet Vimbldona. Ipak, najviše me nervira Džek Sok – ne poznajem ga lično, ali on je klovn i ne dopada mi se - bez zadrške je rekao Rios.

Pričajući o rivalstvu Nadala i Federera prisetio se i jednog meča koji je igrao protiv Gorana Ivaniševića.

- Jedino što se radujem da vidim jeste sudar Federer – Nadal. Volim Rodžera, pravi je džentlmen i najbolji u istoriji, ali na terenu je kao dama – ne pljuje, ne psuje, previše je fin. Volim momke kao što je Ivanišević, jednom mi je posle poraza rekao: ‘Hrvat sam, da imam pištolj, ubio bih se. Izgubio sam, a ne znam ni kako‘. Sada je tenis previše dosadan - jasan je Rios.

Marselo Rios je i danas ekscentričan kao nekada
Marselo Rios je i danas ekscentričan kao nekada foto: EPA/Mario Ruiz

Četrdesetdvogodišnji Čileanac kaže da igrači danas imaju daleko veće beneficije nego u njegovo vreme.

- Ranije si morao da igraš sve Masterse – ako ne, dobiješ nula poena. Terali su nas i da igramo sve Slemove. Sada Federer ne igra na Rolan Garosu – razumem zbog njegovih godina i brige o telu, ali to mi se ne dopada. Tenis je postao težak, oduvek je bilo loše, a još sam se više razočarao pošto sam pročitao Agasijevu knjigu.

I Novak Đoković se našao u komentarima slavnog Marsela Riosa
I Novak Đoković se našao u komentarima slavnog Marsela Riosa foto: AP

Na kraju se dotakao i Novaka Đokovića i njegovog povratka u svetski vrh.

- U meni je probudilo emociju kada sam video da je Đoković osvojio Vimbldon i US open. Petao koji je sve za***o da se vrati i da osvoji, to je bilo kao sa Tajgerom Vudsom. Drago mi je i da Federer sa 37 ima motiva da nastavi. Ja sa 22 nisam želeo više, a on ima 37 godina. Gledao sam Federera kako trenira, a o Nadalu da ni ne govorim pada mi brada… Govore o mom talentu, a to nema veze! Talenat moraš da treniraš ili ga gubiš – sati i sati, motivacija, rano ustajanje… Ja sam potpuno izgubio motivaciju i trebalo je da se povučem sa 21 - rekao je Rios.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.