NOVAK JE NA MOJOJ STRANI, FEDERER SE NEŠTO BUNI: Zverev digao teniski ustanak, smatra da nema vremena za odmor!
Aleksandar Zverev i Rodžer Federer, Foto: EPA/Will Oliver

u pravu je

NOVAK JE NA MOJOJ STRANI, FEDERER SE NEŠTO BUNI: Zverev digao teniski ustanak, smatra da nema vremena za odmor!

Odgovorio mu je Rodžer Federer da bi igrači trebalo da budu zahvalni što imaju priliku da se takmiče i da mogu otići na odmor kad god žele

Objavljeno:

Aleksander Zverev je u polufinalu Mastersa u Londonu, ali kaže da čelnici svetskog tenisa moraju da urade nešto po pitanju rasporeda.

Mladi Nemac se na startu takmičenja u Londonu nedavno požalio kako je sezona koja traje od januara do novembra preduga i da to ima efekte na igrače.

Odgovorio mu je Rodžer Federer da bi igrači trebalo da budu zahvalni što imaju priliku da se takmiče i da mogu otići na odmor kad god žele.

Čini se da se Zverevu to baš nije dopalo, pa je smesta odgovorio Švajcarcu. - Rodžer je stariji, za njega važe drugačija pravila ATP-a. On zbog godina može da preskoči dva mastersa. Ne mora ni da igra na svim turnirima Serije 500. Ja moram da igram sva četiri grend slema, devet mastersa i četiri ATP 500 turnira. Čak sam igrao i ATP 250 seriju. Rekao sam, nije stvar u količini tenisa koji igramo, već koliko imamo odmora - rekao je Nemac.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/Neil Hall

On je nastavio u sličnom tonu. - Čak i ako jednu nedelju ne igrate, ne možete na odmor. Morate da trenirate. Moje viđenje je da nemamo dovoljno vremena za pripreme. Završimo turnir ovde, odemo deset dana na odmor, treniramo dve nedelje i idemo u Australiju. Problem je u slobodnom vremenu, jer ga tokom sezone gotovo i nemamo. Ne možemo reći usred sezone, u redu, idem sad dve nedelje na Maldive. Ne funkcioniše to tako. Morate da trenirate, da budete pripremljeni. Što se fizičkog dela tiče, ne možete preterano žestoko da radite tokom sezone. Taj deo van sezone je ustvari jedini deo za bazične pripreme - kaže Zverev.

Aleksandar Zverev
Aleksandar Zverev foto: Reuters

Zverev je dodao da na svojoj strani ima moćne saveznike, poput najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića. - Ako pitate Novaka, a razgovarao sam sa njim o svemu, on je saglasan sa mnom. On razmišlja na taj način već desetak godina, ali nikada nije previše pričao o tome. Sada kada su igrači izrazili svoj stav, i on je glasniji - rekao je nemački teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.