FEDERER SE POMIRIO SA SUDBINOM: Dokle god je Novak u top formi, ne mogu da razmišljam o 100. tituli!
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: AP

priznao

FEDERER SE POMIRIO SA SUDBINOM: Dokle god je Novak u top formi, ne mogu da razmišljam o 100. tituli!

Švajcarac se bori za jubilarnu stotu titulu, ali je svestan kolika je pretnja srpski igrač trenutno

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da bi razmišljanje o 100. tituli karijere u Londonu opterećivalo, tim pre što je Novak Đoković i dalje u igri.

Đoković i Federer su počeli svoje rivalstvo pre 12 godina na šljaci Monaka i od tada su odigrali 47 mečeva.

Poslednji je dobio Novak koji vodi 25-22 u međusobnom skoru, a dvojica bi mogla vrlo lako da ukrste rekete još jednom do kraja ove nedelje.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: Reuter/Gonzalo Fuentes

Švajcarac se bori za jubilarnu stotu titulu, ali je svestan kolika je pretnja srpski igrač trenutno. - Srećan sam zbog još jedne ovakve nedelje jer pre samo 72 sata nije sve tako izgledalo, ali sam bio sposoban da se vratim i igram dobar tenis - rekao je Federer, prenosi Standard. O jubilarnoj tituli ne razmišlja da ga ne bi opterećivala. - Ne razmišljam o broju 100 jer neću da mi to uđe u glavu. Dok god mislim o tome da je Novak u žrebu - a opet igra tako dobro - nikad neće biti lako. Ako je ono u senci mog rivalstva sa Nadalom, to je zato što smo Novak i ja uglavnom igrali u polufinalima više godina. Ali smo igrali i neka velika finala. Kad se setim US Opena ili Vimbldona, pa polufinala Rolan Garosa kada je bio u neverovatnom nizu... Dinamično je to rivalstvo i ne moramo da menjamo svoj način igre kad smo na terenu jedan protiv drugog. Jednostavno je teško - rekao je Švajcarac

Rodžer Federer i Novak Đoković
Rodžer Federer i Novak Đoković foto: AP/Jim Young

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.