NAKLON DO PODA! Nole je osvojio sve, a samo dva turnira dele ga od nečega što niko nikad neće ponoviti! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter/Aaron Doster

ISTORIJA JE ISPISANA

NAKLON DO PODA! Nole je osvojio sve, a samo dva turnira dele ga od nečega što niko nikad neće ponoviti! (FOTO) (VIDEO)

Đokoviću nema šta da se zameri na rezultatima

Objavljeno:

Sažetak prethodne sedmice je - niko nikada kao Novak Đoković.

Posle trijumfa od 2:0 nad Rodžerom Federerom u finalu turnira u Sinsinatiju, srpski teniser je postao jedini igrač koji je uspeo da osvoji svih devet turnira iz Masters 1000 serije bar jednom.

Kada se tome doda i Gren slem karijere, što znači da je uspeo da u nizu osvoji sva četiri najveća turnira, nema sumnje da je Novak Đoković jedan od najvećih koji su pisali istoriju belog sporta, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

U 12 godina dugoj karijeri, Srbin je učestvovao u 22 Gren slem finala i osvojio 13 titula. Najviše ima pehara sa Australijan Opena (šest), sa Vimbldona ima četiri titule, dva puta je slavio na US openu, a jednom na Rolan Garosu.

Od 45 finala ATP Masters 1000 serije, Đoković je osvojio 31 trofej. U Majamiju je bio najbolji šest puta, pet u Indijan Velsu, četiri u Kanadi, Parizu i Rimu. Sa Mastersa u Šangaju ima tri trofeja, a po dva sa turnira u Monte Karlu i Madridu. Trofej u Sinsinatiju mu je za sada jedini sa tog turnira iz šest finala na kojima je učestvovao.

Čak i da objavi kraj karijere, Đokoviću nema šta da se zameri na postignutim rezultatima. Svaki turnir na kome je igrao osvajao je bar dva puta, a samo ga još po jedan trijumf u Sinsinatiju i Rolan Garosu dele od uspeha koji niko nikada ne bi mogao da ponovi. Da dvaput bude šampion svega što se osvojiti može, tačnije, svih najvažnijih turnira u svetu tenisa!

Posle trijumfa na turniru u Americi, Novak Đoković je napredovao na ATP listi što mu daje dodatno samopouzdanje i motiv za US open koji počinje 27. avgusta.

BONUS VIDEO:

(Sofija Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.