NOVAK ĐOKOVIĆ ZA SVA VREMENA KUPIO KEJT MIDLTON koja se bori sa teškom bolešću!
Novak Đoković na Vimbldonu, Foto: EPA/Isabel Infantes

Svaka mu čast

NOVAK ĐOKOVIĆ ZA SVA VREMENA KUPIO KEJT MIDLTON koja se bori sa teškom bolešću!

Potez Novaka Đokovića očarao Kejt Midlton

Objavljeno: 13:09h

Dobro je poznato da je Novak Đoković svake godine poseban gost na Vimbldonu gde mu je u poslednje vreme Kejt Midlton najčešće predavala pehar.

A naš Nole nije zaboravljao na manire i "kraljevski kodeks" čime je oduševio Britance.

Princeza od Velsa Kejt Midlton nije se mesecima pojavljivala u javnosti i sve je zabrinula zbog toga, da bi u petak saopštila da joj je dijagnostikovan rak u 43. godini. Zbog toga je podvrgnuta "preventivnoj" hemioterapiji i svi se nadaju da će joj to pomoći da pobedi opaku bolest, pa da se ponovo nađe na Centralnom terenu Vimbldona i uruči trofej šampionu, kao što to radi godinama unazad.

Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Tako smo navikli da Kejt Midlton teren deli sa Novakom Đokovićem, sedmostrukim šampionom Vimbldona, koji ni u pobedama ni u porazima nije zaboravljao na kodeks na najvećem teniskom turniru na svetu čiji je pokrovitelj i kraljevska porodica Ujedinjenog Kraljevstva.

O čemu se radi? Novak Đoković bi pred uzimanje pobedničkog pehara (ili mnogo ređe onog "tanjira" za poraženog) uvek pokazao poštovanje Kejt Midlton tako što bi se poklonio pred njom, što je u skladu sa "kraljevskim protokolom".

Novak Đoković sa trofejom Vimbldona
Novak Đoković sa trofejom Vimbldonafoto: Newscom / Profimedia

Za razliku od njega, mnogi teniseri sa kojima je igrao u finalu, zaboravljali bi na to, međutim Đoković se setio čak i kada je prošle sezone u finalu izgubio od Alkaraza posle borbe u pet setova. Njegov potez primetio je i mladi Španac koji ga je potom pratio i isto učinio.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine na Vimbldonu, kada je uprkos svemu imao dovoljno koncentracije da zastane i blago se nakloni, što je sigurno uvažila i Kejt Midlton.

1 / 4 Foto: Profimedia

Interesantno je da je Kejt Midlton 2019. godine i sama prekršila "kraljevski protokol" kada je Nole trijumfovao, ali ne zbog Srbina već Rodžera Federera. Poraženom finalisti je stavila ruku na rame i kratko su porazgovarali, što je bilo neprihvatljivo kraljevskoj porodici koja prema pravilima ne sme ni da pruži ruku i čestita na terenu. Kejt Midlton su to žestoko zamerili, tako da od tada nije ni pomišljala da ponovi sličnu stvar.

Pobednik turnira potom odlazi na posebnu ceremoniju u okviru "Ol Ingland klaba" gde "ćaska" sa kraljevskom porodicom, tako da smo često viđali Đokovića u razgovoru sa Kejt Midlton, njenim suprugom princom Vilijamom, pa i njihovim sinom Džordžom koji je želeo da pridrži pehar.

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

(Espreso/Kurir/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.