Kraj ere Novaka Đoković - teniser najavio defitnitivan kraj!
Novak Đoković, Foto: EPA/JOEL CARRETT

IMA LI ĐOKOVIĆ ODGOVOR?

Kraj ere Novaka Đoković - teniser najavio defitnitivan kraj!

"Treba prihvatiti realnost"

Objavljeno: 16:05h

Španski teniski as Felisijano Lopez istakao je da je era u belom sportu na čelu sa Novakom Đokovićem i definitnivno završena.

Iako je Đoković i dalje u samom svetskom vrhu, a jasno je da su mu cilj u narednom periodu trofeji sa najvećih turnira, Felisijano je proglasio kraj! Po mišljenju Španca, Karlos Alkaraz i Janik Siner, uz podršku nešto starijeg Danila Medvedeva, preuzimaju vodeću ulogu u svetskom tenisu i Novak sa njima neće moći da se bori!

Felisijano Lopez
Felisijano Lopezfoto: EPA/Andy Rain

- Jedna era tenisa je završena, Karlos Alkaraz i Janik Siner će dominirati tenisom. To je evidentno. Rodžer Federer je već otišao, videćemo koliko će još moći Novak Đoković, a još manje znamo šta će biti sa Rafaelom Nadalom. Jasno je da svet tenisa prolazi kroz brutalnu promenu. To što je Đoković loše počeo sezonu, ne mora ništa da znači. I ranije se dešavalo da odigra loše neki turnir i ljudi se alarmiraju. Zato što gotovo nikada ne gubi. Izgubio je od Sinera u Melburnu, potom u Indijan Velsu... Ali sada ima drugačiji način priprema, drugačije pravi kalendar. Do sada je to funkcionisalo, najbolje da sačekamo i vidimo šta će se desiti.

- Njihove godine su bile nešto nerealno. Trojica brojeva 1, trojica najboljih tenisera u istoriji koji su se nadmetali jedan protiv drugoga poslednjih čak 15 godina. Meni to deluje potpuno nestvarno. I nikada se neće ponoviti. Što pre to prihvatimo, bolje je. I što pre prestanu poređenja, takođe je bolje - istakao je Lopez.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Mondo/D.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.