NEPOZNATI DETALJI ODNOSA NOVAKA I SRĐANA ĐOKOVIĆA: Ovo je najbolji teniser sveta KRIO od oca godinama!
Novak i Srđan Đoković, Foto: Beta

nije mu bilo lako

NEPOZNATI DETALJI ODNOSA NOVAKA I SRĐANA ĐOKOVIĆA: Ovo je najbolji teniser sveta KRIO od oca godinama!

Novakov drug sve otkrio

Objavljeno: 17:48h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je odrastao i školovao se u Beogradu, a njegov drug iz osnovne škole Bojan Petronić je otkrio nekoliko anegdota koje otkrivaju kakav je bio Novak dok nije postao teniski velikan.

Petronić je za "Sportal" otkrio kakav je Đoković bio kao mališan, kao i detalje odnosa sa ocem Srđanom Đokovićem.

- Nije bio drugačiji od ostale dece kada su u pitanju standardne stvari, ali kada je u pitanju sport, bio je drastično drugačiji. Baš sam pričao skoro sa drugarom i kumom Aleksandrom Radojevićem, koji je igrao za Rad i sada je fudbalski trener juniora u Americi. I on ga se seća dobro iz škole, setili smo se one klinačke faze kad smo bili kod učiteljice. Treći ili četvrti razred, bila je fora kada je nekom rođendan i čak i kad padne na vikend, on u ponedeljak dođe sa kutijom čokoladnih bananica i deli svim drugarima. To je bilo pravilo kad si klinac.

- I mi dolazimo jedan ponedeljak stoje bananice tu, došla je čak i Novakova mama. On je hteo da nas časti, doneo je i jedan mali trofej. To je valjda prvi trofej koji je on uzeo za vikend. Možda je uzeo nešto i pre, ali za raspust. I kao, on hoće da časti, uzeo je neki dečji turnir i uveli su to pravilo – kad god osvoji turnir, u ponedeljak donosi čokoladice. I mi smo praktično svaki ponedeljak jeli čokoladice do kraja godine. Najjače je kad osvoji dva turnira i stižu dve kutije. Uvek je bilo neke šale, posebno je bio zanimljiv jedan trofej, izgledao je kao Kip slobode, a na vrhu je imao lopticu umesto baklje.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

- I bilo je jako zanimljivo jednog ponedeljka kad nije bilo čokoladica. Mi čekamo, čekamo, a on kaže: Pa brate, izgubio sam ovaj turnir. I mi smo se šalili s njim, „ma nemoguće je da si ti izgubio“. I onda je on uvek donosio čokoladice, šalili smo se da on to osvaja sve da bismo mi imali čokoladice, ne zato što hoće da pobedi. Baš smo bili klinci, stalno je donosio te trofeje, a to je tada delovalo toliko bezazleno, kao nešto što se podrazumeva- rekao je Petronić.

Zatim je ispričao i veoma zanimljivu anegdotu vezanu za njegovog oca, Srđana.

- Sećam se da smo imali troje momaka u odeljenju koji nisu voleli sport, pa su stajali sa strane i Novak dođe da igra sa nama, i neko od njih vikne „evo ga ćale“. I onda Nole kad čuje, sakrije se jer ga je ćale ozbiljno grdio ako vidi da igra fudbal, da se ne povredi ne daj Bože. Ali objasni ti klincu od 13 godina da ne može da igra fudbal. Mi smo ga „pokrivali“, on ode sa terena, pa se vrati da igra sa nama fudbal - dodao je Petronić.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.