OVAJ ČOVEK VERUJE DA SINER IDE U FINALE! Hvali NOVAKA na SAV GLAS, ali ga i UPOZORAVA da je ITALIJAN SMISLIO...
Novak Đoković, Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

BIĆE SVAŠTA

OVAJ ČOVEK VERUJE DA SINER IDE U FINALE! Hvali NOVAKA na SAV GLAS, ali ga i UPOZORAVA da je ITALIJAN SMISLIO...

To je jedan od najtežih izazova u tenisu

Objavljeno:

Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, kaže da će njegov učenik pokušati da uživa u novom iskustvu koje predstavlja polufinale Australijan opena sa Novakom Đokovićem.

- Zaista smo srećni što smo u ovoj poziciji i time kako je Janik odigrao prvi deo turnira. Predstojeće polufinale predstavljaće mu još jedno divno iskustvo – pokušavamo da mu pristupimo bez prekomernog pritiska, uvek s osmehom na licu - rekao je Vanjoci za Tenisku federaciju Italije (FITP).

Sineru će to biti drugo grend slem polufinale u karijeri, a u prvom je izgubio upravo od Đokovića, u polufinalu Vimbldona.

Janik Siner
foto: EPA/LUKAS COCH

- Razlika u odnosu na taj meč leži upravo u činjenici da je to Janiku bilo prvo polufinale, celokupni doživljaj je drugačiji. Sada ima više samopouzdanja, uzevši u obzir odlične rezultate u poslednjih nekoliko meseci, kao i kontinuitet koji je pokazao. Mislim da će sada više verovati u pobedu protiv najboljeg igrača svih vremena, na tako velikom stadionu - kaže Vanjoci i dodaje:

- Ako se meč zakomplikuje, moramo to da prihvatimo, a pobede u Torinu i Malagi poslužiće Janiku da sada na teren izađe sa više samopouzdanja. Iako igrati s Noletom na tri dobijena seta nije baš najlakša stvar na svetu, moramo da probamo da budemo agresivni, da kontrolišemo igru, da dobro serviramo i da držimo priključak na semaforu.

Novak Đoković, Australijan open
foto: AP Photo/Louise Delmotte

Na pitanje šta Novaka čini tako posebnim u Melburnu, Sinerov trener odgovara:

- On je uvek poseban. Ovde je jasno da mu se dopadaju uslovi, ali ne računajući Pariz gde je često naletao na čudovište zvao Rafa, na svakom je terenu pokazivao koliko je veliki. Nema velike razlike igrati s njim ovde ili u Njujorku i na Vimbldonu. To je jedan od najtežih izazova u tenisu - zaključio je Italijan.

Meč između Đokovića i Sinera na programu je u petak od 04.30 časova po našem vremenu.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Alo/Marko Čubrak/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.