DŽON MEKINRO ŠOKIRAO: Veteran koji nikada nije osvojio Grend slem može da SRUŠI Đokovića u Melburnu?
Džon Mekinro, Foto: EPA/Lukas Coch

au

DŽON MEKINRO ŠOKIRAO: Veteran koji nikada nije osvojio Grend slem može da SRUŠI Đokovića u Melburnu?

Prognoza koju niko nije očekivao

Objavljeno: 18:33h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je apsolutni favorit za osvajanje Australijan Opena, što bi mu bila ukupno 11. titula u Melburnu, a ujedno u 25. Grend slem trofej.

Nekadašnji teniski as, a sada analitičar Džon Mekinro nema dilemu ko će biti na pobedničkom postolju(i) ove sezone.

- Ne vidim da bi tu iko mogao da se ušunja, da budem iskren. Vidim grupu igrača, njih osmoricu koji mogu da osvoje turnir. Očigledno, Novak je daleko ispred svih, ako je zdrav, on je veliki fravorit - izjavio je Mekinro.

Imao je zanimljivu predikciju, pa je otkrio da bi voleo da još jedan veteran zablista u Melburnu.

Mekinro i Đoković
Mekinro i Đokovićfoto: William WEST / AFP / Profimedia

- Ako već moram da biram nekog ko bi se prikrao, da to kažemo tako, onda sam srećan što je to neko ko to čini u kasnoj fazi karijere i što ima potencijal da uradi nešto što nije bio ni blizu do sada. U tom slučaju to je Grigor Dimitrov. Momak izgleda dobro kao da je među prvih pet ili šest na svetu. Smatrao bih to ubacivanjem u potpunosti, iako se radi o nekom ko je 12. ili 14. na svetu - dodao je Mekinro.

Potom je pobrojao predstavnike nove generacije koji su pretendenti na titulu.

- Medvedev, Siner, Alkaras, Đoković, Rune, Zverev. Cicipas je bio u finalu. Ti momci. Verujem i da će Ben Šelton osvajati slemove. Sebastijan Korda, da li bi se to moglo smatrati iznenađenjem? Možda bi se i on tu provukao. Ne znam je li fizički spreman za takav korak. Ima neobičan problem, mora da dobije na težini, da ojača. Uvek ste u tom smislu, daj da budem spreman. Opet, bio bih iznenađen da neko od ovih iz vrha ne osvoji trofej - jasan je Mekinro.

Džon Mekinro
Džon Mekinrofoto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Novak Đoković je imao problem sa povredom, dok je Rafael Nadal odustao od turnira iz istog razloga.

- On je poslednjih godina imao neke povrede pa je opet lako osvajao turnir. Videćemo. Osvojio je ovaj turnir deset puta. Ko je mislio da će se to desiti. Onda opet vidite Rafu koji je osvajao Rolan Garos 14 puta. Loše je što Rafa neće igrati. Imate te momke koji će iskoračiti, a Karlosa ovde nije bilo nekoliko godina - zaključio je Mekinro.

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.