NEĆE OVO IĆI LAKO: Nadal izgubio prvi meč na povratku!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Darren England

atp brizbejn

NEĆE OVO IĆI LAKO: Nadal izgubio prvi meč na povratku!

Vidno je bilo da je Rafa još daleko od željenog nivoa igre, što je i očekivano s obziom na pauzu, ali i činjenicu da ima 37 godina

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Rafael Nadal je odigrao svoj prvi meč posle pauze od skoro godinu dana i ozbiljne operacije mišića psoasa kojoj je podvrgnut.

Španski teniser je nastup na turniru u Brizbejnu odlučio da počne u dublu, a za tu priliku je iz penzije izašao njegov prijatelj Mark Lopes sa kojim je osvojio zlatnu medalju u dublu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Ipak, vidno je bilo da je Rafa još daleko od željenog nivoa igre, što je i očekivano s obziom na pauzu, ali i činjenicu da ima 37 godina, a kod Lopes(41) je oboje bilo još primetnije.

Od španskog dubla su sa 6:4, 6:4 bolji bili domaći igrači Maks Pursel i Džordan Tompson.

1 / 4 Foto: EPA/Darren England

Nadala sada očekuje nastup u singlu a u prvom kolu Brizbejna će igrati protiv takođe bivšeg grend slem šampiona, ali koji ima jedan ovakav trofej naspram 22 "Kralja šljake".

Sa druge strane mreže biće ni manje ni više nego Dominik Tim, bivši treći igrač sveta a sada 98. koji je imao solidnog uspeha protiv Nadala u ranijem periodu karijere. Od 15 duela je dobio šest.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso/N.Đ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.