ĐOKOVIĆ HVALI NADALA: "On je legenda tenisa i vraća se da osvoji grend slem"
Novak pričao u superlativu o Rafi, Foto: EPA/Yoan Valat

veliki prepozanaju velike

ĐOKOVIĆ HVALI NADALA: "On je legenda tenisa i vraća se da osvoji grend slem"

Novak pričao u superlativu o Rafi

Objavljeno:

Novak Đoković izjavio je da španski teniser Rafael Nadal nije tip koji se vraća na teren samo da bi igrao, već s namerom da osvoji Grend slem trofej.

Nadal se povukao sa Australijan Opena u januaru zbog povrede, ali se sada priprema za povratak na turniru u Brizbejnu.

Đoković je istakao Nadalovu želju za osvajanjem velikih turnira, a Nadal je nedavno izrazio oprez u vezi s obzirom na povredu kuka, navodeći da ne može garantovati da će biti 100% spreman.

"Uvek od njega očekujem da pruži sve od sebe. Neki su često govorili da je blizu kraja, kao što su to govorili za mene. Ali, dokazali smo da su pogrešili. On nije tip koji će se vratiti samo da bi igrao, recimo na prosečnom nivou, da odigra nekoliko mečeva. On želi da osvaja titule, želi da bude najbolji i zato je to što jeste - legenda našeg sporta. Siguran sam da su treneri i pripreme obavljeni sa namerom da osvoji grend slem", rekao je Đoković novinarima u Rijadu.

Đoković je sa 24 trofeja rekorder po broju grend slem titula, a iza njega je Nadal sa 22. Švajcarac Rodžer Federer ostao je na 20 velikih titula.

Đoković će danas igrati egzibicioni meč u Rijadu protiv mladog Španca, drugog na ATP listi, Karlosa Alkarasa.

Alkaras je upitan o povratku Nadala.

"Mislim da je spreman. Gledao sam video snimke njegovih treninga, on je na 100 odsto. Drugi teniseri koji su sa njim trenirali prethodnih nedelja rekli su mi da će se vratiti na njegovom dobrom nivou. Na njegovom najboljem nivou. Mislim da je spreman da napravi velike stvari ove godine", rekao je Alkaras.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.