"ZAŠTO NEKI MRZE ĐOKOVIĆA? Hteo je da pobegne od imidža RATNIKA Srbina i bude Federer ili Nadal!"
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, Foto: EPA/Andy Rain

biti isti, biti poseban

"ZAŠTO NEKI MRZE ĐOKOVIĆA? Hteo je da pobegne od imidža RATNIKA Srbina i bude Federer ili Nadal!"

Trebalo je da bude svoj od početka. Mislim da bi ga mnogi zbog toga voleli - zaključio je Conga

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Kada strani mediji razgovaraju sa ličnostima iz teniskog sveta sve je ređe pitanje ko je najbolji teniser svih vremena.

Ponestaje onih koji to osporavaju Novaku Đokoviću, ali se često čuje da to zavisi od parametara koji se gledaju, da bi po nekim to trebalo da bude Rodžer Federer jer je najviše promenio "beli sport".

Čak je više onih koji ovako guraju Švajcarca, a ne Rafaela Nadala, iako je i Španac osvojio više grend slemova (22) od Federera (20), a ima i olimpijsko zlato u singlu. A i ko zna kakav bi bio poredak da se igra isti broj slemova na svakoj podlozi...

Tako se sad sve više priča na temu zašto je Novak Đoković manje omiljen od Rodžera i Rafe, pa čak i omražen među delom navijača sa kojima na skoro svakom turniru ulazi u manje sukobe.

Staro objašnjenje je da su teniski fanovi već zavoleli Federera i Nadala kad se Đoković pojavio, ali Žo-Vilfrid Conga smatra da se Nole loše postavio u startu i da kod nekih taj imidž nije uspeo da "opere" do današnjeg dana.

Žo-Vilfrid Conga, Novak Đoković
foto: EPA/Julian Smith

- Zašto neki mrze Đokovića? Mislim zato što je imao period kada nije baš hteo da bude svoj. Hteo je da bude Rodžer Federer ili Rafael Nadal, a možda je trebalo da bude to što jeste od samog početka - rekao je Conga u podkestu Generation Do It Yourself i dodao:

- Danas je on svoj, potpuno iskren i zato ga mnogi ljudi cene. On više ne radi stvari kako bi ga više cenili, već zato što to stvarno želi. Mislim da mnogo dobijaš kada si ono što jesi.

- Hteo je da pobegne od tog imidža ratnika, pošto je Srbin koji je preživeo teške stvari u detinjstvu. Dakle, on je ratnik, trebalo je tako da se predstavi od početka. Mislim da bi ga mnogi zbog toga voleli - zaključio je Franuz koji se penzionisao na Rolan Garosu 2022.

Žo-Vilfrid Conga
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.