LEGENDA HVALI ĐOKOVIĆA, ALI NE VERUJE U NJEGA: "Sumnjam da Novak može do..."
Novaku je ove sezone nedostajao samo Vimbldon, Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

legende

LEGENDA HVALI ĐOKOVIĆA, ALI NE VERUJE U NJEGA: "Sumnjam da Novak može do..."

Novaku je ove sezone nedostajao samo Vimbldon

Objavljeno: 09:47h

Aleks Koreča, bivši drugi teniser sveta i sada analitičar na Eurosportu, izražava sumnju u mogućnost Novaka Đokovića da ostvari dosad neviđeni uspeh osvajanjem sva četiri teniska Grend slema u jednoj kalendarskoj godini 2024.

Koreča ističe da, iako je Đoković već vezao sva četiri Grend slema tokom 2015. i 2016. godine, poznatog kao "Novak slem", konkurencija će sada biti prejaka da bi takvo postignuće ponovio.

Dodatno, Koreča sumnja u mogućnost osvajanja Zlatnog slema, što uključuje sva četiri Grend slema i olimpijski turnir, zbog izuzetne konkurencije u teniskom svetu.

"Mislim da bi Zlatni slem bilo iznenađenje, jer čak i da unapredi igru, on polako stari. Normalno je da starite, a tada proces oporavka nije isti. Istovremeno, ima iskustvo i koncentrisan je na važne turnire i one koje oseća da bi mogli da naprave razliku u njegovom životu. Siguran sam da će nastaviti da osvaja slemove, ali biće sve teže i teže i on to sam zna", kaže Koreča.

Aleks se osvrnuo i na nedavni Novakov poraz u Dejvis kupu od Janika Sinera.

"Na neki način, mislim da bi taj meč koji je izgubio od Sinera u Dejvis kupu, mogao da bude dobar za njega. To je poziv na buđenje, može da kaže, u redu, radim neverovatne stvari, ali ne mogu da se opustim ni sekund jer su neki momci iza mene i guraju me jako. Veoma su opasni i znaju da sada mogu da me pobede", dodao je Aleks.

Ipak, kada je reč o Australijan openu, bivši broj dva svetskog tenisa i dalje misli da je Đoković taj kog treba pobediti.

"On je glavni favorit. Mislim da će biti jedan od najuzbudljivijih Australijan opena u poslednjih nekoliko godina jer imamo nekoliko igrača koji mogu da odigraju dobro i koji su fizički na vrhuncu. Rastu, ojačavaju. I mentalno ovo je prvi put da imate one koji veruju da mogu da pobeđuju u kontinuitetu u tri dobijena seta i da to rade na visokom nivou dug period", zaključio je Koreča.

Novaka 27. decembra očekuje egzibicija u Rijadu sa Karlosom Alkarasom, a od 31. decembra igraće na Junajted kupu za Srbiju.

Prvi rival biće mu Kinez Džidžen Džang.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.