OBOJICA RUSI, ALI SE NE PODNOSE - IPAK, RAČUNICA JE JASNA: "Biću njegov navijač broj 1! Za promenu..."
Danil Medvedev i Aleksander Zverev odavno nisu u ljubavi, Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

šta da se radi

OBOJICA RUSI, ALI SE NE PODNOSE - IPAK, RAČUNICA JE JASNA: "Biću njegov navijač broj 1! Za promenu..."

Nikad nisam pobedio u drugom kolu grupne faze, iako sam dvaput osvojio turnir - nada se Zverev ponavljanju istorije

Objavljeno:

Računica u "Crvenoj grupi" ATP Finala u Torinu je nešto jasnija od one u "Zelenoj grupi" gde su u igri za prolaz u polufinale Janik Siner, Novak Đoković i Holger Rune, ali nijedan nije siguran.

U "Crvenoj grupi" je izvesno da će Danil Medvedev proći dalje (samo se ne zna s kog mesta), a za drugu kartu se bore Karlos Alkaras i Aleksander Zverev.

Iako je Nemac pobedio Španca u prvom kolu, "izvisiće" ako Alkaras u petak od 14.30 pobedi Medvedeva. Razlog za trenutnu prednost Karlitosa je bolji set-količnik (3:2) od Saše (2:3), koji će se gledati ako se međusobni skor proširi na sva tri igrača.

Zato je jedina nada Zverevu da Medvedev pobedi i Alkarasa, a onda on sam pobedi Rubljova (petak, 21.00) i izbegne kreiranje novog "trougla" u kom bi bio najslabiji.

- Ako Alkaras pobedi, ide dalje. To je frustrirajuće jer mislim da nisam zaslužio poraz u dva seta. Takođe, ako se ne kvalifikujem dalje, nemam koga da krivim. U suštini sam sâm kriv - rekao je Zverev.

Aleksander Zverev, Aleksandaer Zverev
foto: EPA/WILL OLIVER

Meč protiv Medvedeva je bio neizvestan kao i praktično svaki dosad od njihovih ukpno 19 uključujući egzibicije (Danil vodi 12-7). Zverev je u taj-brejku prvog seta pri vođstvu 4:1 imao šansu da dokrajči rivala.

- Imao sam 4:1, lagan volej, gde sam loše procenio loptu. Nisam to dobro video možda. Mislio sam da mi je lopta bliže nego što jeste. I zakucao sam je u mrežu. U drugom setu smo držali servis. Možda sam bio sigurniji od njega. Nisam osvojio prvi poen na 5:4 i to je bilo ključno. Otišlo je na njegovu stranu.

Zverev je ATP Finale osvajao 2018. i 2021 i u oba izdanja je gubio meč drugog kola grupne faze.

- Nikad nisam pobedio u drugom kolu grupne faze, iako sam dvaput osvojio turnir - nada se ponavljanju istorije Nemac.

Aleksander Zverev
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Nije tajna da se Medvedev i Zverev ne podnose iako je i Nemac ruskog porekla preko oboje rodirelja. Saša je u aprilu ove godine na mastersu u Monte Karlu napao Danila što je napravio toalet pauzu usred trećeg seta i rekao da to uvek čini kad gubi. Hladno su se pozdravili na mreži, a onda je Zverev nazvao Medvedeva jednim od najviše nefer igrača na Turu.

Rus se nije mnogo uzrujao već je poručio Saši da se pogleda u ogledalo. Zverev se verovatno radovao svakom porazu Medvedeva, ali ovoga puta priznaje da to neće biti slučaj.

- U petak ću biti navijač broj jedan Danila Medevedeva - za promenu. Videćemo kako će biti. Kao što sam rekao, pomalo je van mog domašaja. Danil pobeđuje, igra dobro, mislim da ima šansu za pobedu. Moram da budem koncentrisan i spreman da pobedim Andreja Rubljova - zaključio je Zverev.

Bonus video:

00:06

Novak Đoković sa navijačima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.