NOVAK MOŽE DA PROĐE AKO IZGUBI, ALI I DA ISPADNE AKO POBEDI 2:1: Evo gde gledati TV prenos meča Đoković - Hurkač!
Hubert Hurkač i Novak Đoković posle meča na Vimbldonu, Foto: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

dan d

NOVAK MOŽE DA PROĐE AKO IZGUBI, ALI I DA ISPADNE AKO POBEDI 2:1: Evo gde gledati TV prenos meča Đoković - Hurkač!

Poznati su svi mogući scenariji u borbi za prolaz dalje iz "Zelene grupe"

Objavljeno: 12:18h

Novak Đoković je prva dva meča "Zelene grupe" ATP Finala u Torinu igrao u večernjem, udarnom terminu, ali sada igra u vreme ručka.

Srpski teniser će od 14.30 u poslednjem kolu da se bori sa prvom rezervom turnira Hubertom Hurkačem za plasman u polufinale završnog turnira. Poljak je "uskočio" umesto povređenog Stefanosa Cicipasa.

Od 21.00 igraju Janik Siner i Holger Rune.

Podsetimo, ovo su svi mogući scenariji u borbi za prolaz dalje iz "Zelene grupe":

Ako Novak pobedi, a Rune izgubi od Sinera, srpski as sigurno prolazi dalje i to sa drugog mesta u grupi.

Ako pak Đoković pobedi, a Rune pobedi Sinera, sva trojica će imati po dve pobede i jedan poraz pa će se gledati set-količnik. A ako recimo Đoković slavi 2:0 protiv Hurkača, a Rune 2:1 protiv Sinera, sva trojica će imati identičan set-količnik, 5:3! Onda bi se gledao gem-količnik.

Ako se ovo zaista dogodi, Nole ne mora da brine. Naime, čak i da osvoji samo dva gema više od Poljaka (7:6, 7:6), imaće gem-razliku +3. Da bi ga Rune nadmašio, morao bi da osvoji sedam gemova više od Sinera, zbog čega bi ispao Italijan. U suprotnom, Siner i Đoković bi prošli dalje.

Rune bi dalje išao sigurno ako bi pobedio Sinera, a Đoković izgubio od Hurkača.

Ono što je dobro za Novaka je da Poljak nema šanse da prođe dalje jer bi u slučaju trijumfa nad prvim teniserom sveta (uz poraz Runea od Sinera) stigao Danca i Srbina po broju pobeda, ali se onda gleda broj odigranih mečeva, a on će imati samo jedan. U ovom slučaju, Đoković bi imao prednost nad Runeom i prošao dalje zbog trijumfa u međusobnom duelu.

Direktan TV prenos duela Đoković - Hurkač možete pratiti na kanalu Sport klub 1, a okršaj Sinera i Runea na kanalu Sport klub 2 (košarka Olimpijakos - C.zvezda ima prioritet).

Bonus video:

00:15

Novak u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.