KIRJOS ISPAO SA ATP LISTE: Sledeći je Nadal?
Rafael Nadal će početkom sledeće godine imati samo 45 bodova, Foto: EPA/JAMES ROSS

promene

KIRJOS ISPAO SA ATP LISTE: Sledeći je Nadal?

Obojica zbog povreda nisu mogli da se takmiče ove sezone

Objavljeno: 17:51h

Australijski teniser Nik Kirjos zvanično je ispao sa ATP liste, sa nula osvojenih bodova. Prošlogodišnji finalista na Vimbldonu suočava se s ovom situacijom zbog povrede kolena, što ga je sprečilo da igra tokom većeg dela sezone.

Na početku godine, Kirjos je bio rangiran na 22. mestu na ATP listi, sa rekordom karijere od 16. pozicije.

Međutim, nakon povrede i operacije, njegova pozicija na listi brzo je opala, posebno nakon što nije uspeo da odbrani titulu u Vašingtonu i završi četvrtfinale na US Openu.

Slična situacija s padom na ATP listi dešava se i Rafaelu Nadalu, koji trenutno zauzima 243. mesto. On ima samo 255 osvojenih bodova, a očekuje se da će izgubiti većinu tih bodova nakon Završnog turnira u Torinu, kao i dodatnih 10 bodova nakon Pariza. To znači da će Španac narednu sezonu započeti sa samo 45 bodova, koje je osvojio u prvom kolu Australijan Opena.

Obojica tenisera se nadaju da će se oporaviti na vreme kako bi se vratili na ATP listi. Kirjos je najavio da će iskoristiti "zaštićeni renking" kako bi se vratio na turnire, dok će Nadal pokušati da povrati svoj raniji status na svetskoj teniskoj sceni.

Situacija na ATP listi može se promeniti brzo, ali trenutno se obojica suočavaju sa izazovima zbog povreda i loših rezultata.

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.