ZVEZDIN REKORDER NEĆE DA ĆUTI: Dao svoj stav o ratu u Izraelu, niko ga ne može ubediti u suprotno
El Fardu Ben i nekadašnji tim Zvezde, Foto: Starsport©

jasan!

ZVEZDIN REKORDER NEĆE DA ĆUTI: Dao svoj stav o ratu u Izraelu, niko ga ne može ubediti u suprotno

Miljenik "Delija" odlučio da progovori o kontroverznoj temi

Objavljeno: 15:17h

Rat u Izraelu je podelio planetu, a mnogi sportisti su izneli svoj stav povodom dešavanja na Bliskom istoku.

Neki su svoje mišljenje "skupo" platili suspenzijom u klubovima, a najbolji stranac u istoriji Crvene zvezde, El Fardu Ben je odlučio da iznese svoj ugao gledanja.

Ben smatra da ne treba poistovećivati Hamas sa običnim građanima Palestine i da podrška Palestini ne znači i podršku Hamasu.

- Odbrana ljudskih prava Palestinaca ne znači da neko podržava Hamas. Reći ‘Slobodna Palestina’ ne znači da ste antisemita ili da ‘želite da svi Jevreji nestanu'“. ‘Slobodna Palestina’ znači slobodne Palestince od izraelske okupacije koji ih već 75 godina orobljavaju za osnovna ljudska prava. ‘Slobodna Palestina’ znači i da neko prestane da stavlja u kavez 2,3 miliona Palestinaca u najvećem svetskom zatvoru na otvorenom, od čega su polovina deca. ‘Slobodna Palestina’ znači da se završi aparthejd sproveden od strane izraelske Vlade. ‘Slobodna Palestina’ znači da date Palestincima kontrolu nad osnovnom infrastrukturom na njihovoj zemlji - napisao je Ben.

Momak sa Komorskih Ostrva je od januara ove godine igrač APOEL-a iz Nikozije i došao je tu posle pet godina u Zvezdi, gde je postao najbolji strani strelac u klubu sa 83 zvanična gola i 47 asistencija.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.