NOVAKOVA VERA JE JAČA OD UMORA: "Možda mi nećete verovati, ali mi se desilo mnogo puta - BOG i ANĐELI ČUVARI!"
Novak Đoković, Foto: EPA/Sarah Yenesel

najjače oružje

NOVAKOVA VERA JE JAČA OD UMORA: "Možda mi nećete verovati, ali mi se desilo mnogo puta - BOG i ANĐELI ČUVARI!"

Đoković je morao da spasi set loptu na svoj servis i izbori 13. gem, a novinare je zanimalo kako se izvukao iz teških situacija u drugom setu

Objavljeno:

Goran Ivanišević je u analizi finala Ju-Es opena između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva istakao da je ključni momenat bio taj-brejk drugog seta, kao što je dobijeni taj-brejk na Vimbldonu presudio da tad Srbinu titulu uzme Karlos Alkaras.

Đoković je prethodno morao da spasi set loptu na svoj servis i izbori 13. gem, a novinare je zanimalo kako se izvukao iz teških situacija u ovom setu, šta mu je pomoglo i dalo snage.

- Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima više ne osećate noge, ne osećate snagu, vrti ti se u glavi i nestaje ti tlo pod nogama... U tim trenucima sa svojom verom se nadaš da će doći do te božanske intervencije. Možda mi nećete verovati, ali mi se mnogo puta desilo da sam sebe iznenadio - kako je bilo moguće da izdržim takve napore. Ako veruješ da će ti Bog pomoći, u šta izuzetno verujem - Bog je prisutan u tim momentima kada igraš samo po intuiciji, prebacuješ lopticu 30 puta, igraš tako dug drugi set, više jasno ne vidiš lopticu…Teško je to opisati nekome ko ne vidi te situacije iz mog ugla, kada se dođe do tačke krajnje iscrpljenosti.

1 / 5 Foto: COREY SIPKIN / UPI / Profimedia Slično

- Taj drugi set je možda za mene bio najteži set u karijeri, pogotovo sa njim. Razmišljao sa da se nekako provučem kroz taj set do taj-brejka, da se opet nađem “na svojoj teritoriji” i uspeo da sebi stvorim dobru šansu i “program se” kroz taj set - rekao je Đoković pa pohvalio protivnika:

- Danila zezaju time što ga zovu “Hobotnica” - jer sve hvata, sve vraća, tera da odigraš još jedan udarac, da ga nadmudriš… Znao sam da se neće predati, protiv Alkarasa je odigrao fenomenalan meč i pretpostavljao sam šta me očekuje. Nisam mislio da ćemo odigrati takav meč, a osvajanje drugog seta je presudilo pobednika. Posle toga sam povratio snagu i bolje sam se osećao - objasnio je Novak.

Bonus video:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.