IVANIŠEVIĆ OTKRIO DO KAD ĐOKOVIĆ NAMERAVA DA IGRA: Zvuči nestvarno, ali to je Novak! "On je GENIJE, 1 u milion"
Novak Đoković, Foto: Printscreen/youtube/DjokerNole Media

au

IVANIŠEVIĆ OTKRIO DO KAD ĐOKOVIĆ NAMERAVA DA IGRA: Zvuči nestvarno, ali to je Novak! "On je GENIJE, 1 u milion"

Najpre je Hrvat izrazio žal što je Novak zamalao izgubio finale Vimbldona i šansu da ostvari kalendarski grend slem

Objavljeno: 08:48h

Novak Đoković je trijumfom nad Danilom Medvedevom u finalu Ju-Es opena osvojio svoju 24. grend slem titulu kojom je stigao i apsolutni rekord u obe konkurencije koji je do sinoć sama držala legendarna Margaret Kort.

Ali, daleko od toga da se Nole zasitio i da namerava da stane. Njegov trener Goran Ivanišević otkrio je u intervjuu posle meča koliko još Đoković misli da igra.

Najpre je Hrvat još jednom izrazio žal što je Novak zamalao izgubio finale Vimbldona i šansu da ostvari kalendarski grend slem.

- Ostaje žal što nije osvojio Vimbldon, falila su dva-tri poena da osvoji sva četiri, ali evo ga 24. grend slem i moramo biti srećni. Pre ovog je bio Sinsinati, bio je srećan što može da igra ovde, zaista je uživao.

Pričao je potom i o Noletovom temperamentu, rekavši da je on jednostavno to što jeste.

- Ne mislim da može da se radi na tome, on je rođen takav, genije, jedan u milion. Ovo je jedan od najvećih uspeha u sportu, ne samo u tenisu, on je pobednik i motiviše se Nadalom i Federerom, tako su se gurali, ali on je rođeni pobednik. Ako mu kažete da ne može, on će vam dokazati da može, čak i kada je povređen, kada se ne oseća dobro. Ne mogu da kažem da smo svi sa Balkana takvi, on je najbolji i tako je kako jeste.

1 / 5 Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Analizirao je Ivanišević tok finala u Njujorku.

- Imao je malo sreće, Danil mu je dao prvi set, taj-brejk je bio poklon. Sa Danilom morate da budete uvek oprezni, bilo je dosta dugih poena, a onda je usledio drugi set koji ne znam kako je osvojio. Ne bih rekao srećan, ali je igrao neke neverovatne poene, pogotovo na set lopti. Onda je usledio taj-brejk, vratio je energiju, taj-brejk je bio ključan. Taj-brejk je bio ključan i na Vimbldonu, da ga je uzeo, bilo bi 3:0. Da ga ovde nije uzeo, i ovde bi bilo drugačije, ko zna kakav bi bio treći set.

U trećem setu je Novak stekao pa brejk pa ga odmah ispustio.

- Kada je nervozan, žuri, ali sam mu govorio da procesuira u glavi šta se dešava. Došlo je do borbe, kada je ponovo napravio brejk, zaigrao je ponovo dobro. Kada je nervozan, njegove loptice idu mnogo dugačko. Ipak, i on je ljudsko biće. Znala se taktika. Dosta serviranja na vani i prilazak na mrežu. Ostaje sa njim pa makar pao u nesvest i da ga čeka. Igra pet gemova i ne dozvoljava ništa. Taktički se držao dobro, ali malo je u trećem setu izgubio ritam, ali i on je čovek od krvi i mesa, može se i njemu desiti.

1 / 6 Foto: EPA/Will Oliver

Ivanišević je odgovorio i na pitanje o tome kada možemo očekiivati 25. grend slem pehar i kada će Đokoviću biti dosta.

- To morate da pitate njega, ne mislim da će stati. On misli da će da igra Olimpijske igre u Los Anđelesu (2028, prim.aut.)! Ne znam šta je u njegovoj glavi, on 24 sata razmišlja o tome šta bi mogao da ostvari sve. Možda bih bio iznenađen da nisam pored njega. Kada osvoji 25. grend slem, pitaće se zašto ne 26 grend slem? Uvek gleda da je spreman, generalno uvek želi više i sve želi da bude perfektno, zato i ima ovakve rezultate.

- Ne šali se sa brojevima, shvata ih mnogo ozbiljno, ali nije lako da se motiviše malim turnirima. Mora to da čini da bi igrao dobro na velikim, kao što je to uradio sa Sinsinatijem i Ju-Es openom, posle tog meča sa Alkarasom. Tako je prežalio Vimbldon, brojevi su jako bitni i to je tako.

Duel sa Laslom Đereom bio je najteži na turniru, o čemu je pričao i Goran.

- Verovali ili ne, protiv Đerea. Neugodan igrač, vodio sa 2:0 u setovima. Ne veruješ da vodiš, ne znaš da li ćeš dobiti ili nećeš. Sve ostalo je bilo glatko, kontrolisano. Da je izgubio taj-brejk, gledali bi totalno drugi meč.

Njegova i Novakova saradnja je sada i više nego uspešna, pa je tako i on kompletirao sva četiri grend slema.

- Nije mi lakše, GS finale je GS je finale, hočeš da igraš dobro, da dobiješ. Moglo je i ovde biti drugačije, ali sad sam se ušemio, čuješ ga, ne čuješ ga... Falio mi je ovaj Ju-Es open sa njim, sve sam kompletirao, imam sve sa njim! Ne gledam budućnost, moram na operaciju kolena posle ovoga i šta bude biće.

Na samom kraju pričao je i o prioritetim za naredni period, a to su svakako Dejvis kup i Torino.

- Teško da će doći do Kine... Za sad u planu, više ne, nego da. Mora se odmoriti i posložiti, igra Dejvis kup, to mu je bitno. Grupa izgleda dobro, to mu je prioritet i taj završni Masters. Ako je važan Torino, onda se treba pripremiti, ali sada treba uživati u ovome.

Bonus video:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.