ONA JE NJEGOVA DUŠA: Đoković posvetio veliku pobedu nad Đereom POSEBNOJ OSOBI
Novak Đoković, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

EMOTIVNI NOLE

ONA JE NJEGOVA DUŠA: Đoković posvetio veliku pobedu nad Đereom POSEBNOJ OSOBI

I dalje je glavna tema njegov nadljudski preokret za osminu finala US Opena

Objavljeno: 22:31h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je otkrio da je tokom dramatičnog meča sa sunarodnikom Laslom Đereom morao da porazgovara sam sa sobom.

Đoković je u pauzi između drugog i trećeg seta otišao do svlačionice, a potom je usledio veliki preokret.

Ipak, nije želeo da podeli kako je taj razgovor sa sobom u ogledalu izgledao.

- Ne, neću to podeliti sa vama, to su male tajne velikih majstora, kako kažu. Ali definitivno je bilo više razgovora i više osmeha. Iskreno, pokušavao sam onako malo da isforsiram taj osmeh i energiju, da malo sebe podignem jer me je Đere stvarno majstorski nadmudrio, prva dva seta je igrao fantastično, bio je definitivno bolji igrač, bez dileme u prva dva seta. Posle sam se ja digao, malo publika i tako dalje. Nakon dugih i iscrpljujućih poena uspeo sam da ga brejknem u trećem setu, osetio sam - OK sada, moram da držim taj ritam i stvarno sam odigrao odlično treći i četvrti. U petom sam odmah napravio brej, 3:0, mislio sam da će možda on posustati, ali nije. On je servirao izuzetno dobro i nekako se opustio, pa mi je bilo teško do samog kraja, do zadnjeg bekhenda koji je izbacio po širini u paralelu. Nisam hteo da pomišljam da sam možda pobednik i da sam prešao crtu, toliko je bio napet i neizvestan meč. Čestitam mu, na mreži sam mu rekao da je igrao fenomenalno, šteta što je izgubio, imao je 2:0 u setovima, naravno, ovakvi mečevi dosta psihički bole i dosta utiču u tom smislu na igrača, ali sa druge strane, mislim da je on pokazao da može da bude mnogo bolje rangiran i da igra na ovakvom nivou. Znamo koliko je dobar, smiren, skroman momak, znamo koliko radi. Ovakva igra me ne iznenađuje previše jer znamo koji kvalitet on ima samo da više veruje u sebe i nadam se da će posle ovakvog meča da izvuče neke pozitivne stvari i pouke - rekao je Đoković, a prenosi "b92".

Đere i Đoković
Đere i Đokovićfoto: EPA/WILL OLIVER

Bila je ovo pobeda za ćerku Taru, koja slavi šesti rođendan.

- Mojoj duši za šesti rođendan. Eto, prošla je ponoć, želim joj zagrljaj veliki ujutru.

Đere je odigrao jako dobar meč, a konstantnost I borbu do kraja očekivao je i sam Novak.

- U jednom smislu sam i očekivao jer znam koliko je fizički spreman. Jako je spreman fizički, mnogo trenira, mnogo radi i to se isplati. Nisam mislio da će on fizički da padne u bilo kojem trenutku i da može da igra četiri-pet sati, ali sam mislio da će možda pasti mentalno kada je u takvom naletu da će možda posustati negde, međutim, nije, držao je stvarno taj neki nivo igre, onda sam ja podigao svoj nivo igre, malo promenio taktiku i počeo njegovu igru malo bolje da čitam i to je rezultirao preokretom.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/WILL OLIVER

Nakon US opena sledi Dejvis kup. Đoković veruje da su šanse naše selekcije u duelima sa Španijom, Češkom i Južnom Korejom i te kako dobre.

- Dobre su! Nadam se da ćemo svi biti zdravi, planiramo da svi budemo deo reprezentacije, tako da smo uzbuđeni i nadamo se uspehu kolektivnom. Moje misli su sada usmerene ovde, pa ćemo kasnije o Dejvis kupu- rekao je Novak.

Đoković će naredni meč u Njujorku igrati u nedelju protiv Borne Goja.

Bonus video:

02:53

NOVAK JE PRIVILEGOVAN SJAJNIM ŽREBOM, ALKARAZU JE TEŽE Brajović otkrio: Đoković dobio ŠOKANTNO PITANJE na konferenciji za medije

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.