KARLOS ALKARAS JE SAMO POČETAK: Španac ima 3 brata, a za najmlađeg Haimea (11) kaže: "Ima bolji FORHEND od mog!"
Haime Alkaras sa ocem Karlosom seniorom gleda brata, Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

dinastija

KARLOS ALKARAS JE SAMO POČETAK: Španac ima 3 brata, a za najmlađeg Haimea (11) kaže: "Ima bolji FORHEND od mog!"

Haime Alkaras već igra na juniorskom nivou, a omiljeni igrač mu nije ni brat Karlos ni neko od članova "Velike trojke"

Objavljeno: 13:46h
Nedeljko Đukić

Karlos Alkaras se brzo privikao na status teniske superzvezde nakon što je prošle godine sa samo 19 godina osvojio svoj prvi grend slem, Ju-Es open, i istovremeno postao najmlađi broj jedan u istoriji.

Španac je imao više problema sa povredama, nego iznenadnom slavom, mada je na Rolan Garosu u polufinalu sa Novakom Đokovićem podlegao pritisku i posustao nakon 1:1 u setovima zbog grčenja mišića celog tela - od nervoze.

Uzvratio je Karlitos već na Vimbldonu i osvojio svoju drugu grend slem titulu i pokazao da je već sa 20 godina kompletan igrač - igra vrhunski tenis na svim podlogama.

Zbog toga, ali i zrelosti s kojom je sve to prihvatio, mnogi mu već sad predviđaju dvocifren broj mejdžora, ali i da možda prestigne Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Svoje mišljenje je dala i veštačka inteligencija.

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz
foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Ali, da li ste znali da Karlos Alkaras Garfija ima trojicu braće od kojih je jedan, po proceni nekih stručnjaka, još talentovaniji teniser?

Najstariji od braće je Alvaro (23) koji je završio igračku karijeru i sada je deo Karlosovog trenerskog tima koji predvodi bivši broj 1 i šampion Frenč opena 2003, Huan Karlos Ferero.

Serhio Alkaras ima 13 godina, a najmlađi Haime 11. Upravo je Haime Alkaras sledeća velika uzdanica ove porodice, ali i cele Španije. Na Vimbldonu je često bio u boksu starijeg brata, i pažljivo prati svaki njegov korak.

Haime Alkaras (desno)
Haime Alkaras (desno)foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Haime već igra na juniorskom nivou, a omiljeni igrač mu nije ni brat Karlos ni neko od članova "Velike trojke" već Dominik Tim.

Karlos Alkaras je pričao o svom talentovanom bratu prošle godine kada je komentarisao jedan video na kom Haime trenira na šljaci.

- Bolji forhend od mog - rekao je svetski broj jedan.

Najmlađi od braće Alkaras je takođe igrao na IMG Future Stars turniru prošle godine kada je imao samo 10 godina, ali je na kraju izgubio 6-1 6-0 od Teodora Davidova.

Haime se takođe udružio sa starijim bratom Karlosom u prijateljskom dubl meču sa Hubertom Hurkačom na drugoj strani mreže.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.