ALKARAS I ĐOKOVIĆ KAO DECA: Karlosu tad Nadal NIJE bio idol, sanjao je osvajanje 2 turnira, a Novak samo jedno!
Karlos Alkaras/Novak Đoković, Foto: Printscreen/YouTube/tennistopic, Printscreen/Youtube/RTS1

mali šampioni

ALKARAS I ĐOKOVIĆ KAO DECA: Karlosu tad Nadal NIJE bio idol, sanjao je osvajanje 2 turnira, a Novak samo jedno!

Karlitos u razgovoru objašnjava koja je bila njegova najbolja pobeda

Objavljeno: 13:41h

Novak Đoković i Karlos Alkaras su oduševili igrom u finalu Vimbldona koji je, protivno očekivanjima većine stručnjaka (sem večtačke inteligencije) osvojio mladi Španac.

Alkaras je tako ostvario jedan od snova koje je imao kao dečak, a što se vidi iz intervjua koji je dao kad je imao samo 12 godina, ali već bio prepoznat kao buduća teniska zvezda.

Karlitos u razgovoru objašnjava koja je bila njegova najbolja pobeda (nije mogao da zamisli šta će uslediti), njegov do tada najteži rival, a otkriva i svoj omiljeni turnir, Rolan Garos, i ko mu je u to vreme bio idol - Rodžer Federer.

Tada dečkić iz Mursije dao je znak svoje ambicije na pitanje „koji turnir biste voleli da osvojite?“. Daleko od toga da ostane na jednom, ciljao je visoko i odgovorio "Rolan Garos i Vimbldon".

Na pitanje o hobijima, Alkaras je otkrio da je veliki zaljubljenik u fudbal i pecanje, a na kraju zaključio da je dobar đak.

Sve to sa ogromnim samopouzdanjem koje ostaje netaknuto i danas usred medijskog cunamija koji obećava da će trajati mnogo godina.

Pomaže mu sigurno i veza sa koleginicom Marijom Gonsales, o čemu smo već pisali.

Zanimljivo je uporediti Alkarasov intervju sa jednim koji je isplivao marta 2021. ali je snimljen daleke 1994. kada je Đoković imao samo sedam godina i gostovao u emisiji RTS-a Pazi, sveže obojeno.

U njemu Novak za sam kraj kaže kako mu je cilj "da postane prvak". Kratko i jasno. A to je i te kako uspeo.

Nažalost, Đoković je kad je imao nepunih 12 godina (slično kao alkaras u gornjem intervjuu) najviše vremena provodio u podrumu zbog NATO bombardovanja. Novakova zrelost ne čudi...

1 / 9 Foto: Printscreen/RTS 1

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.