ALKARAS KAŽE DA JE LAKO MOGLO DA BUDE 3:0 ZA ĐOKOVIĆA: "Taj trenutak je bio KLJUČAN, da sam ga izgubio..."
Karlos Alkaras, Foto: EPA/Tolga Akmen

svestan

ALKARAS KAŽE DA JE LAKO MOGLO DA BUDE 3:0 ZA ĐOKOVIĆA: "Taj trenutak je bio KLJUČAN, da sam ga izgubio..."

Novak je pokazao da je i on ljudsko biće i poklekne ponekad pod pritiskom - kao na Olimpijskim igrama, u finalu Ju-Es opena 2021, Rolan Garosa sa 2015...

Objavljeno:

Karlos Alkaras je obasut hvalospevima španskih medija nakon fantastične partije i trijumfa u finalu Vimbldona nad Novakom Đokovićem, ali i zahtevima da sumira utiske.

Otkrio je da je opet bio vrlo nervozan na početku.

- Vrlo je teško rečima opisati ono što se dogodilo, što sam osetio na terenu. Za mene je to bilo kao ostvarenje sna, pobediti Novaka na taj način i to na Centralnom terenu, na kom je bio neporažen deset godina. Naravno da mi je bilo teško da kontrolišem živce, suočavajući se sa Novakom na ovakvoj sceni, tako da nisam mogao da budem srećniji zbog toga što se desilo - priznao je Karlitos (20).

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz, Novak Đoković
foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Mladi Španac je priznao koliko mu je teško bilo nakon ubedljivo izgubljenog prvog seta.

- Razmišljao sam o mnogim stvarima posle izgubljenog prvog seta. Bio sam svestan da moram da podignem nivo igre. Bilo je to finale i morali smo da zabavimo svu publiku koja je platila kartu da bude tamo. Poslednje što sam želeo je da se finale završi brzo. Istovremeno, bio sam svestan da mogu da igram na visokom nivou, znao sam da ću u jednom trenutku imati svoje šanse. Bio sam veoma srećan što sam dobio drugi set, taj trenutak je bio ključan, jer da sam ga izgubio... Sigurno bih izgubio maksimalnim rezultatom. Ali nikad nisam prestao da verujem u sebe.

U finišu taj-brejka drugog seta je Đoković napravio tri vezane greške, dve neuobičajene iz bekhenda, i pokazao da je i on ljudsko biće i poklekne ponekad pod pritiskom - kao na Olimpijskim igrama, u finalu Ju-Es opena sa Medvedevom 2021, Rolan Garosa sa Vavrinkom 2015...

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.