PA, DA LI JE OVO REALNO? BBC se oglasio saopštenjem oko Novaka Đokovića
Novak Đoković, Foto: John Patrick Fletcher/Action Plu / Actionplus / Profimedi

otkud sad ovo?

PA, DA LI JE OVO REALNO? BBC se oglasio saopštenjem oko Novaka Đokovića

Odjeci Vimbldona

Objavljeno: 19:29h

U svetu sporta se još uvek priča o spektakularnom finalu Vimbldona u kome je slavio Karlos Alkaraz protiv Novaka Đokovića.

Televizija BBC oglasila se povodom kritika da je tokom istorijskog meča bila u jednom momentu blagonaklona prema srpskom igraču.

Endrjuu Kaslu, koji je komentarisao finale iz studija sa Timom Henmanom i Todom Vudbridžom, zamereno je da je bio veoma blag prema Novaku u momentu kada je srpski teniser polomio reket udarivši njime u stub na mreži.

Novaku je naknadno izrečena kazna od 8.000 funti, a dobio je jake zvižduke sa tribina zbog tog čina.

Alkaraz i Đoković
Alkaraz i Đokovićfoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Kasl je u prenosu rekao da "je razumljivo što je Đoković iznerviran", pošto je pretrpeo brejk u setu odluke.

BBC je smatrao da bi na kritike gledalaca trebalo javno da se oglasi.

- Dobili smo pritužbe od ljudi koji su imali osećaj da je naš komentar favorizovao Novaka Đokovića te one koje se tiču osude njegovog ponašanja posle lomljenja reketa o stub na mreži. Dok je Endrju Kasl u prvi plan stavaio Đokovićev bes i frustraciju i da je to bilo razumljivo u tako ključnom momentu meča, takođe je bilo jasno da je njegovo ponašanje pogrešno i da je Đoković s pravom opomenut. Endrju je takođe naglasio da takvo ponašanje može da bude opasno, gledajući na neke ranije incidente Đokovića, rekavši, 'diskvalifikovan je na US Openu posle nenamernog pogađanja linijskog sudije, to je bio opasan trenutak iz mnogo razloga'. Razumemo kako su ti komentari uticali na neke i podelili smo ovo viđenje sa programskim timom. Tokom finala, naš tim je analizirao sve i hvalio oba igrača. Hvalili su Alkarasa zbog tako sjajne igre u tim godina, varijacijama u igri i Endrju je takođe učestvovao u tome hvaleći igru Alkarasa - stoji u saopštenju BBC.

BONUS VIDEO:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.