ALKARAS PRIZNAO: "Kada bih mogao, uzeo bih praktično sve Đokovićeve udarce!"
Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

NEMA DILEMU

ALKARAS PRIZNAO: "Kada bih mogao, uzeo bih praktično sve Đokovićeve udarce!"

Dotakao se aktuelni broj jedan na ATP listi i nedavnog trijumfa u Londonu

Objavljeno: 18:03h

Posle poraza u finalu Vimbldona, Novak Đoković je poručio da Karlos Alkaras poseduje sve najbolje osobine "velike trojke". Nije mogao mladi Španac, rođen 2003. godine, da dobije bolji kompliment od našeg asa, mada je i sam skromno priznao da je još daleko od Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Priznaje Alkaras u intervjuu za francuski "Ekip" da, kada bi mogao, "ukrao" bi određene segmente iz igre najvećih teniskih šampiona, a za svakog ponaosob odredio je pojedinačne osobine. Osim za Đokovića kojeg bi ponajviše "kopirao".

- Kada bih mogao, uzeo bih Rafin mentalitet, Federerovu klasu i kretanje i praktično sve Đokovićeve udarce, jer su neverovatni - poručio je Alkaras, koji ima dva osvojena grend slema u karijeri.

Karlos Alkaras
foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dotakao se aktuelni broj jedan na ATP listi i nedavnog trijumfa u Londonu nad srpskim teniserom i prve titule na Vimbldonu, koja je, kako priznaje, ostavila poseban trag u njegovom srcu.

- Kada pobedite Đokovića u grend slem finalu, osećate se kao malo bolji igrač. Možda me zato sada ljudi drugačije gledaju, jer njega malo ko može da dobije. Kada savladate Novaka u finalu Vimbldona, to ne može da bude neki običan dan. Ali, meni je i dalje prvo mesto na ATP listi najveći cilj - iskren je Karlos.

BONUS VIDEO:

05:00

Novak odgovorio na pitanje koje ga niko nije pitao

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.