NOVAK JOJ OTEO REKORD, ALI JE U PRIVATNOM ŽIVOTU NENADMAŠNA: Abortus, prevara, 3 propala braka sa poznatim facama!
Kris Evert (desno), Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

kad je stigla?

NOVAK JOJ OTEO REKORD, ALI JE U PRIVATNOM ŽIVOTU NENADMAŠNA: Abortus, prevara, 3 propala braka sa poznatim facama!

"Bila bih srećna da se viđam s nekim, ali sam zaključila da su svi koji nečemu valjaju već oženjeni"

Objavljeno:

Novak Đoković nije uspeo da sruši ili izjednači brojne rekorde koje bi mu nova titula na Vimbldonu donela, ali samim plasmanom u finale jeste ostvario jedan podvig vredan divljenja.

To mu je bilo 35. grend slem finale čime je postao apsolutin rekorder u bilo kojoj pojedinačnoj konkurenciji (muški, ženski singl, dubl, miks).

Do Rolan Garosa taj rekord je držala Kris Evert koja je u ženskom singlu imala 34 grend slem finala (pobedila u 18), a koja je imala vrlo buran privatni život.

Čuvena Amerikanka (68) je uživo, kao specijalni gost, pratila sve veće mečeve na ovosezonskom Vimbldonu a tokom finala muškog singla često je ćaskala sa Kejt Midlton, suprugom britanskog princa Vilijama, i njihovom ćerkicom.

Kris Evert je dominirala ženskim tenisom tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, rame uz rame sa Martinom Navratilovom, a na prvom mestu WTA liste bila je čak 260 nedelja. Ali uz sve to, Evert je nestalnim ljubavnim životom privlačila pažnju medija.

Vrlo mlada je uplovila u vezu sa zemljakom i takođe tenikim šampionom Džimijem Konorsom, a oboje su 1974. osvojili titule na Vimbldonu i povremeno igrali zajedno u konkurenciji mešovitih dublova. Kris je imala samo 19 godina kada su se dve godine stariji Konors i ona verili i zakazali venčanje za novembar 1974.

Međutim, uskoro su se razišli i otkazali venčanje, a decenijama kasnije, 2013. godine, Džimbo je u svojoj autobiografiji napisao da je Krisi bila u drugom stanju i prekinula trudnoću bez konsultacije s njim. Teniserka je odgovorila da je "ekstremno razočarana što je on iskoristio knjigu da pogrešno tumači privatnu stvar".

Džimi Konors
Džimi Konorsfoto: AP

Pet godina nakon raskida s Konorsom, Evert se udala za britanskog tenisera Džona Lojda i dodala njegovo prezime svom, ali je ubrzo ponovo njen privatni život bio tema rasprave - prevarila ga je s pevačem i glumcem Adamom Fejtom. Lojd ju je ostavio, ali uskoro su se pomirili. Ovaj brak teniserke potrajao je do aprila 1987. godine.

Sledeće godine, Kris se udala za Endija Mila, s kojim ju je upoznala koleginica i rivalka Martina Navratilova. Američki skijaš i Krisi Evert su u braku koji je trajao od 1988. do 2006. dobili tri sina: Alegzendera, Nikolasa i Koltona. Nakon brakorazvodne parnice, Evert je morala da plati sedam miliona dolara u kešu.

Kris Evert
foto: EPA/Andy Rain

Godine koje je provela s Milom kasnije je opisivala kao najlepše u svom životu, a oni su ostali prijatelji nakon razvoda. Nakon što je teniserki dijagnostikovan rak jajnika 2022. godine, ubrzo nakon što je njena sestra Džin umrla od iste bolesti, Endi Mil je bio taj koji ju je vozio na hemioterapiju i bio uz nju u teškim trenucima.

U tom trenutku, on je bio u vezi s drugom ženom, ali je ostao Krisina velika podrška, a ona ga je često javno hvalila kao divnog oca njihovim sinovima i prijatelja za ceo život.

Nije Kris Evert odustajala od potrage za ljubavlju, pa se 2008. udala za još jednog slavnog sportistu, australijskog golfera Grega Normana. Ipak, romantično venčanje na Bahamima nije bilo garancija večne ljubavi – rastali su se samo 15 meseci kasnije.

Kris Evert
foto: AP

- Ja sam prva koja priznaje da je odgovorna, to i činim. Ali i Greg mora da preuzme odgovornost za obećanja koja je dao i način na koji je otišao – iskrena je bila Amerikanka u jednom intervjuu.

Koliko je poznato javnosti, u ovom trenutku ona je sama, ali ne krije da još uvek traga za ljubavlju.

- Bila bih srećna da se viđam s nekim, ali sam zaključila da su svi koji nečemu valjaju već oženjeni - istakla je jednom prilikom Kris Evert.

Bonus video:

00:14

Novaka prate i na Dojranskom jezeru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.