ĐOKOVIĆ OTKRIO KADA MU JE BILO NAJTEŽE U KARIJERI: "Taj meč mi je puno pomogao!"
Novak Đoković, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

ISKRENA IZJAVA

ĐOKOVIĆ OTKRIO KADA MU JE BILO NAJTEŽE U KARIJERI: "Taj meč mi je puno pomogao!"

Govorio je i o tome kada je krenuo uspon u karijeri

Objavljeno: 18:39h

Novak Đoković je nakon četvrtfinala Vimbldona evocirao sećanja na jedini meč na Grend slemovima koji je izgubio nakon vođstva od 2:0 u setovima. To je bilo četvrtfinale Rolan Garosa protiv Jirgena Melcera još 2010. godine, a Srbin vrlo dobro pamti te momente.

- Sećam se dobro tog meča, najviše zbog emocija koje sam imao posle njega. Dosta razočaranja, ne samo zbog meča, već u tom trenutku se nisam osećao najmotivisanije. Dosta sam bio potišten, profesionalno, za tenis. Trebalo mi je da se nešto desi, da prevagne na pozitivnu stranu jer nisam beležio odlične rezultate koje sam želeo, nisam dobro igrao, nisam se dobro osećao, tak oda je takav trenutak bio. Jedan od onih koji definišu putanju za budućnost i to je upravo taj meč koji je meni puno pomogao da postavim neke nove temelje za dalje - naveo je Novak.

Onda je i otkrio kada je došao momenat za reset i totalni uspon koji traje, evo, do sada.

1 / 3 Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

- Sećam se dobro da sam plakao dosta posle tog meča u sobi kod Marijana i Miljana, onda smo dugo razgovarali i postavili neki novi plan sutra i od tog trenutka je karijera stvarno krenula uzlaznom putanjom. Igrao sam drugo finale US opena 2010, osvojili smo Dejvis kup i mislim da je taj Dejvis kup bio ta neka kapisla, odskočna daska za mene igrački. Od tog brijanja glave, 43 pobede zaredom! Zaista, sada kad se osvrnem na te trenutke, zahvalan sam na istim, ali tada, kada sam to doživljavao, nije baš bilo tako. Svakako, hvala Melceru - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.