NOVAK PUN POZITIVNE ENERGIJE: "Sve u svemu, začin C"!
Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

SAMOUVEREN

NOVAK PUN POZITIVNE ENERGIJE: "Sve u svemu, začin C"!

Priznao je Đoković da ga je Rubljov dosta namučio

Objavljeno: 14:24h

Novak Đoković i Andrej Rubljov su odigrali sjajan meč u četvrtfinalu Vimbldona, iz kog je kao pobednik izašao srpski teniser (4:6, 6:1, 6:4, 6:3). Drugi reket sveta je posle pobede istakao da je ona junački izvojevana i da nije bilo nimalo lako.

Priznao je Novak da ga je Rus namučio. - Bilo je zaista zabavno u nekim trenucima, a sa druge strane i ne toliko zabavno, već dosta naporno i neizvesno pred kraj trećeg seta. Taj gem kada sam servirao za set i kada je on imao dosta brejk lopti, kada se lomilo… Mnogo emocija. Igralo se i protiv vetra, imao sam poteškoća da završim taj set zato što je bilo teško servirati protvi vetra. Sa druge strane je niz vetar bilo dosta lakše - kazao je. On je pohvalio nivo igre koji je prikazao protivnik. - Ovo je najbolji tenis koji sam doživeo od Rubljova u svim našim susretima na najvažnijim turnirima. Mislim da je izašao na teren sa dosta vere da može da pobedi i tako je i igrao. Prvu priliku, kraću loptu je uzimao, diktirao, da me gurne nazad, da budem pasivniji i u tome je uspevao u nekim trenucima, pogotovo pred kraj prvog seta, zasluženo ga je dobio.

Novak Đoković, Andrej Rubljov
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ono što se dešavalo u prvom setu, Đoković je tamo i ostavio, a od drugog je počeo da igra svoju igru. - Uspeo sam, međutim, da promenim momentum i da prešaltam na svoju stranu od početka drugog seta, odmah sam napravio brejk, osetio rasterećenje i video da je on malo klonuo. Bilo je 5:0 jako brzo, tako da sam to iskoristio i tu smo bili izjedančeni. Onda sam ušao i u njegov tempo igre, pošto je skroz drugačiji od Hurkača s kojim se igralo uglavnom na servis, a danas je to drugačije izgledalo, dosta dugih, napornih poena. On je igrao veoma visok nivo, bio je čvrst i sa bekhend strane, mnogo je servisa vraćao, tako da me je terao da se više potrudim da dobijem svaki poen - kazao Đoković i dodao:

Novak Đoković
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Mislim da je junački izvojevana pobeda. Jesam uživao, mislim da je bila dobra energija, i moja i publike i mog boksa. Sve u svemu, začin C, odlično je - idemo dalje.

BONUS VIDEO:

05:00

Novak odgovorio na pitanje koje ga niko nije pitao

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.