"POBEDIO ME JE NA DVA GREND SLEMA": Đokoviću nije svejedno pred potencijalni okršaj sa VELIKIM RIVALOM
Đoković i Vavrinka, Foto: EPA/Justin Lane

BILO BI ŽESTOKO

"POBEDIO ME JE NA DVA GREND SLEMA": Đokoviću nije svejedno pred potencijalni okršaj sa VELIKIM RIVALOM

Ljubitelji tenisa bi sigurno voleli da gledaju meč teniskih velikana

Objavljeno: 23:18h

Drugi teniser sveta Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona pošto je bio bolji od Australijanca Džordana Tompsona, a u narednoj rundi će se sastati sa boljim iz duela Tomas Martin Ečeveri - Sten Vavrinka.

Đoković je posle meča na konferenciji za medije pričao o Vavrinki, kao da će on proći, iako ne važi za preteranog favorita u svom meču 2. kola.

- On me je pobedio u dva Grend slema. Volim Stena, sjajna osoba, inspirišuća. Ima skoro 40 godina i nastavlja jako. Stvara još teniske istorije. Ima olimpijsko zlato, osvojio je tri GS, Dejvis kupa. Stvara tenisku istoriju. Ima jedan od najlepših bekhenda, snažan je. Nismo se dugo susreli. Biće to duel veterana, ako do njega dođe- rekao je Đoković.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potom je bio nešto opširniji o načinu svoje pripreme i ponašanju na terenu.

- Svi prolazimo kroz različita putovanja, svi upoznajemo unutrašnji i spoljašni svet. Nekome se to desi ranije, nekom kasnije, osećam se gladnim za znanjem, iskustvima, život je sjajno putovanje, može mnogo da ponudi ako je neko otvoreno. Prošao sam mnogo za ovih 36 godina i veoma sam zahvalan za sve što sam iskusio, pa čak i za loša iskustva. Kada se osećaš potišteno može da budeš bolji i jači, iskoristio sam te lekcije da postanem bolja verzija sebe. To je stalna evolucija, taj način razmišljanja me je doveo gde sam, da nikada ne želim da prestanem da rastem, učim, da pokušavam da razumem, nove detalje bilo da je u pitanju moja ishrana, igra, oporavak… To može da me odvede mali korak dalje, mladi momci koji žele da budu na vrhu to rade, pa svako ima svoj način. Bitno je nastaviti dalje, ne postoji takva stvar kao što je stagnacija, da budeš kao i prošle godine. Moraš da budeš otvoren za sva iskustva.

Upitan je za saopštenje koje je objavila organizacija koju predvodi, PTPA.

- Nije ništa specijalno. S vremena na vreme PTPA izađe sa saopštenjem o strategiji, partnerstvu. To je jedino što znam sada. Vašek i ja smo radili intervjue, to je nešto što će uskoro izaći- rekao je Novak i potom pričao o pritisku:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Florian EISELE / AFP / Profimedia

- Ne osećam manji pritisak. Svaki put kada izađem na teren kada je GS u pitanju, uvek očekujem više od sebe. Svi očekuju, ljudi kraj TV, uživo. Svakako to poštujem, jer mi to daje dodatnu motivaciju da pravim istoriju. To ne menja način na koji igram, još uvek želim da stvaram rezultate i to čini moju avanturu boljom - podvukao je Đoković.

BONUS VIDEO:

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.