NAJLEPŠA VIMBLDONSKA PRIČA: Natalija je imala operaciju jetre, a sada bez ustezanja poručuje: Želim polufinale
Natalija Stevanović, Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

bravo, kraljice

NAJLEPŠA VIMBLDONSKA PRIČA: Natalija je imala operaciju jetre, a sada bez ustezanja poručuje: Želim polufinale

Srpkinja konačno živi svoj san

Objavljeno: 21:58h

Srpska teniserka Natalija Stevanović je ostvarila podvig karijere pošto je savladala Karolinu Pliškovu, bivšu svetsku broj jedan, sa 6:2, 6:3, u prvom kolu Vimbldona.

Ona je trenutno 225. teniserka sveta, a nije mogla da sakrije uzbuđenje nakon velike pobede.

- Toliko emocija, jednostavno sam mirna... Kako? Kada smo gledali žreb gledala sam sa mužem i trenerom i navijali smo da budem ja i izašlo je moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis, bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje - rekla je Stevanovićeva u razgovoru sa srpskim medijima, a prenosi "b92".

- Probila sam led u kvalifikacijama, prvi meč, Grend slem... Prošla je trema i jeza na prvom meču, jeste mi prvi Grend slem, mislim na mene, muža i trenera. Ne mogu da kažem da nismo vizualizovali, posle četiri godine je bilo kvalifikacije US Opena, a onda Vimbldon i dosta duboko. Gradili smo stil igru, smejali su se slajsu jer je to drugačija igra.

Natalija Stevanović
Natalija Stevanovićfoto: EPA/Sander Koning

- Posumnjala sam na meču kvalifikacija jer se isto desilo. Da sam izgubila taj set, igram protiv nekog ko dobro servira, isto bih postupila. Slomila sam na njenoj meč lopti u kvalifikacijama, završila sam 7:5, taj meč mi je bio u glavi. Kako bude biće i normalno je da koncentracija da padne, brzina kojom ću se vratiti je bitna. Znala sam da to bude kratko na ovom meču, posle meča mi trener rekao da sam fenomenalno držala koncentraciju "Znao sam da će biti 6:2, 6:2, a pričaćemo za 6:3".

Natalija, kao i Novak, ima običaj da "jede" travu posle pobede.

- Svi misle da je zbog Novaka, jeste on inspiracija, diskretno sam se pozdravljala sa terenima, to je potrebno da se oseti atmosfera i energija, kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da se pojede više. Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam uradila diskretno. Ako ne osećaš ono što radiš onda to ne nema smisla.

Nije se libila ni da zapleše na terenu broj 18.

- Taj ples je od starta, nema priče, insipracija je sa velikih stadiona kada pevaju ša la la la. Tako je počelo i kada zaboravim to uradim posle, to je lepa radost.

Naredna rivalka biće joj Tamara Korpač.

- Nju sam izvukla kao laki luzera, očekujem 10 odsto. Među prvima sam završila meč kvalifikacija, nijedan laki luzer nije hteo da izvlači, nju sam ja izvukla. Ona je počela da skoči, rekla mi je 10 pošto ako pobedi. Biće to težak meč, svaki meč za sebe. U ženskom tenisu ne znamo sutra kako ćemo da ustanemo, ona je više igrač koji igra na šljaci, igrao sam u dublu proti nje I dobili smo je lagano Japanka i ja. Šta će biti videćemo, taktika će biti drugačija.

Igrala je na čuvenom terenu broj 18, gde je odigran najduži meč u istoriji tenisa.

Natalija Stevanović
Natalija Stevanovićfoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

- Kada je bila dvanaestica bilo je veliki teren, greota da bude prazan teren. Posle kad su promenili na 18 mi je bilo mali teren, Nikola (trener i muž prim. aut) mi je rekao biće pun teren. Igraš tenis da bi bio gledan, ako se tu dobro ne osećaš. Ako te tu drma trema, onda kući.

Natalija se nada da će dogurati do druge nedelje turnira.

- Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo, Nikola je razgovarao sa sponzorom i kazao: "Znate 28 godina, razumem ja vas znate da je ona sazrela. Sa 22 godine je imala operaciju jetre, dok smo se vratili.." Bila sam 7,8 kilograma dalje. Pola stomaka mi je sečeno, dug proces, nestvarno da se vratim na teren. Imala sam boginje, upalu pluća u toku korone i sada se najtežim, nije lepo (što je potcenjuju zato što ima 28 godina prim. aut).

Srbiji fali konstantna teniserka na Turu.

- Mogu da obećam Srbiji potpunu predanost, plan je da se drži konstantnost, upoznajte mog muža Laleta i trenera i fizija Nikolu. Mi guramo sami i zato je teško, guramo našu priču. Željna sam da inspirišem mlade da pružim ljubav I znanje, nadam se da ćemo imati taj nivo. Potrudićemo da to bude, konstatost je vizija i nadam se tome - zaključila je Natalija.

BONUS VIDEO:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.