KO JE NOVAKOV RIVAL U DRUGOM KOLU VIMBLDONA? Bio prepoznatljiv po 1 detalju, specijalista za travu
Džordan Tompson, Foto: EPA/Atienza

neće biti lako

KO JE NOVAKOV RIVAL U DRUGOM KOLU VIMBLDONA? Bio prepoznatljiv po 1 detalju, specijalista za travu

Trenutno je 70. igrač na ATP rang listi

Objavljeno: 16:30h

I pored toga što je veći deo program drugog dana Vimbldona pomeren za treći, Novak Đoković će u drugoj rundi u sredu odigrati meč sa Džordanom Tompsonom.

Nole je relativno lako eliminisao Pedra Kaćina u provm međusobnom duelu, a sada će po prvi puti igrati i sa trenutno 70. igračem na ATP listi.

Domaćoj javnosti ne toliko poznato ime, Tompson je tokom karijere još uvek ostao "kratke ruke" kada je u pitanju ATP pehar, ali poznat je kao vrlo nezgodan teniser na travi.

Tompson je rođen u Sidneju i sa četiri godine počeo je da se bavi belim sportom, uz svog oca Stivena, koji je tensiko trener. Tokom juniorskih dana važio je za korektnog tenisera, dostigavši 18. poziciju, a najveći uspeh ostvario je u dublu zajedno sa Nikom Kirjosom, sa kojim je igrao finale US Opena 2012. godine.

Godinu dana kasnije postao je senior. Već 2014. je debitovao na Australian Openu i polako je krenuo njegov uspon preko Čelendžera do top 200, zatim i top 100 2016. godine, kada je i debitovao na Vimbldonu.

Nakon malih problema, 2019. godina je bila verovatno njegova najuspešnija, pošto je dostigao visoko 43. mesto i igrao svoje prvo finale ATP turnira. Naravno, na travnatoj podlozi Hertogenboša savladao ga je Adrijan Manarino, međutim Tompson je tada pokazao da može mnogo.

Džordan Tompson
foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Tokom 2021. godine ostvario je najveći uspeh na Vimbldonu plasiravši se u treće kolo pobedama nad Kasperom Rudom i Keijem Nišikorijem, ali ga je zaustavio Ilja Ivaška.

Novi uspon započeo je protekle sezone, kada je na Čelenžeru Sarbiton, upravo na travi, došao do prvog pehara posle posle 2018. dok je u aktuelnoj sezoni došao i do čak desetog trofeja na turnirima iz ove kategorije.

Osim toga, u aktuelnoj godini u Indijan Velsu je upisao prvu pobedu ikada protiv tenisera iz top pet (Stefanos Cicipas) i izgubio je u još jednom finalu Hertogenboša, drugom u karijeri, ovog puta od Talona Grikspora.

Veliki je fan ragbija i navijač Vest Tajgersa. Ono po čemu je još vrlo poznat jesu brkovi, koje je ipak u međuvremenu obrijao.

U prvom kolu Vimbldona je nakon velikog preokreta porazio Brendona Nakašimu 3-2 i dokazao da niko protiv njega ne sme da se opusti, posebno ne na ovoj podlozi.

Njegov i Novakov duel zakazan je kao treći na glavnom stadionu i neće početi pre 17:30.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.