VILANDER NE VERUJE U ĐOKOVIĆA: Prestići će Rodžera Federera, ali ovo je PREVELIKI ZALOGAJ čak i za Novaka!
Mats Vilander, Foto: Profimedia

otkud sad ovo?

VILANDER NE VERUJE U ĐOKOVIĆA: Prestići će Rodžera Federera, ali ovo je PREVELIKI ZALOGAJ čak i za Novaka!

Šveđanin smatra da je jedan rekord u "belom sportu" nedostižan

Objavljeno: 14:50h

Srpski teniser Novak Đoković je trijumfalno započeo odbranu titule na Vimbldonu nakon što je u tri seta savladao Argentinca Pedra Kaćina.

Rodžer Federer će možda još samo dve nedelje biti rekorder, a nema sumnje da Novak ima veliku šansu da se izjednači sa Švajcarcem po broju osvojenih titula u Londonu (8).

Teniski analitičar Mats Vilander veruje da će Novak oboriti rekord Federera i da bi čak mogao da osvoji 9 ili 10 u nastavku karijere.

Srpski as je osvojio poslednja četiri Vimbldona, a ukoliko slavi i ove godine, naredna "meta" je 9. titula koliko je osvojila samo Martina Navratilova.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/NEIL HALL

- Ne bih se iznenadio da Đoković završi sa devet ili 10. Ako ne uspe ove godine, onda će sledeće, a ako ne sledeće godine, onda godinu kasnije. Mislim da je Novaku ostalo još četiri ili pet godina da bude jedan od favorita na Vimbldonu.

Od početka 2021. Đoković je izgubio samo dva meča na Grend slemovima – u finalu US Opena 2021. i u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske 2022.

Ako osvoji 24. Grend slem na Vimbldonu, izjednačio bi rekord Margaret Kort - i mogao bi da postane prvi čovek od Roda Lejvera 1969. koji je kompletirao kalendarski slem.

Vilander i Đoković
Vilander i Đokovićfoto: Victor Joly/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Iako Vilander očekuje da će Đoković oboriti Federerov rekord u Londonu, on ne misli da će nadmašiti rekord Džimija Konorsa po osvojenim titulama.

Konors je osvojio 109 titula u singlu, a Đoković je trenutno na 94, devet iza Federera.

- Đoković je za petama svim rekordima, ali ne mislim da će dostići rekord Džimija Konorsa po broju osvojenih titula - rekao je Vilander i dao novi zadatak Đokoviću.

BONUS VIDEO:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.