KREĆE ALKARAS, SRBIJA IMA 3 PREDSTAVNIKA DRUGOG DANA VIMBLDONA: Evo kad igraju Međedović, Đere i Stevanović!
Natalija Stevanović, Foto: EPA/Sander Koning

vimbldon, 1. kolo

KREĆE ALKARAS, SRBIJA IMA 3 PREDSTAVNIKA DRUGOG DANA VIMBLDONA: Evo kad igraju Međedović, Đere i Stevanović!

Danas startuju i šampionka i vicešampionka ženskog singla, ljubimac domaće publike, a najzvučniji meč dana je okršaj Stefanosa Cicipasa i Dominika Tima

Objavljeno:

Drugog dana takmičenja u glavnom žrebu Vimbldona očekuju nas brojni mečevi 2. kola u svim konkurencijama, ali i nastavak određenog broja duela 1. kola koja su prekinuta u ponedeljak.

Od srpskih tenisera na teren će Hamad Međedović (152. na svetu) koji će u 12 na terenu 9 da počne okršaj sa Kristoferom O'Konelom (73. na ATP listi).

Srbin i Australijanac se nisu sastajali ranije.

Hamad Međedović i Laslo Đere
Hamad Međedović i Laslo Đerefoto: Starsport©

Laslo Đere će ne pre 15 časova na terenu 17 odmeriti snage sa Maksimom Kresijem iz SAD. Dosta neizvesnosti se očekuje u meču 58. (Kresi) i 60. (Đere) tenisera sveta. U međusobnim duelima je 1:1, ali im je ovo prvi susret na travi.

Jedina predstavnica Srbije u ženskom singlu, Natalija Stevanović, sa 28 godina će debitovati u glavnom žrebu Vimbldona.

Stevanović će ne pre 16 časova na terenu 12 kao 229. teniserka sveta stati na crtu Karolini Pliškovoj, vicešampionki 2021. godine. Čehinja u poslednje vreme ne igra na svom nivou i tek je 19. na WTA listi, ali je svakako veliki favorit.

Danas startuju i prvi nosilac u muškoj konkurenciji Karlos Alkaras, šampionka i vicešampionka ženskog singla - Jelena Ribakina i Ons Žabur, ljubimac domaće publike Endi Mari, a najzvučniji meč dana je okršaj Stefanosa Cicipasa i Dominika Tima.

Mečeve možete gledati na kanalima Sportkluba kao i RTS 2.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.