NOVAKU LAGANICA U PRVA 2 KOLA, ONDA POSTAJE ZANIMLJIVO: Hit Argentinac, neugodni Poljak, Kirjos, Siner...
Novak Đoković, Foto: EPA/Neil Hall

neće biti lako

NOVAKU LAGANICA U PRVA 2 KOLA, ONDA POSTAJE ZANIMLJIVO: Hit Argentinac, neugodni Poljak, Kirjos, Siner...

Podsetimo, Janik Siner je 2022. vodio 2:0 u setovima u četvrtfinalu protiv Đokovića

Objavljeno: 13:23h

Novak Đoković je dobio rivale na žrebu za ovosezonski Vimbldon. Srbin brani titulu, pokušava da osvoji petu uzastopnu, a osmu ukupno čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera.

Takođe, 24. grend slemom bi stigao rekord u singlu u obe konkurencije koji drži legendarna Margaret Kort (ima ukupno 64 mejdžora u svim konkurencijama).

Žreb je odredio da Novak u prvom kolu igra protiv Pedra Kaćina. Argentinac je 68. igrač sveta, a trava mu nije omiljena podloga.

Pedro Kaćin
foto: EPA/Caroline Blumberg

Štaviše, iako ima 28 godina, tek ove sezone je prvi put izborio glavni žreb Vimbldona. Đoković nije ranije igrao protiv njega.

Novak bi u drugom kolu trebalo da igra protiv boljeg iz duela Džordana Tompsona i Brendona Nakašime.

U trećem se očekuje Tomas Ečeveri (29. nosilac) iz Argentine, koji je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Rolan Garosa. Ali, tu je i Sten Vavrinka...

U osmini finala je projektovan bolji iz duela Lorenco Muzeti (14) - Hubert Hurkač (17). Iako je slabije rangiran, Poljak je specijalista za travu, a Italijan za šljaku, pa treba očekivati Hurkača. Ako ih ne iznenadi Dušan Lajović...

A već u četvrtfinalu mogli bi da vidimo reprizu prošlogodišnjeg finala. Nik Kirjos (30) se nalazi u tom delu žreba pa ako bude igrao kao 2022. treba očekivati novi duel njega i Đokovića, iako je po projekciji Nole ide na Andreja Rubljova.

Novak Đoković, Nik Kirjos
foto: EPA/Neil Hall

Žreb u polufinalu predviđa Novaku boljeg iz dvoboja Janik Siner (8) - Kasper Rud (4). Ali tu su i Tejlor Fric (9), Borna Ćorić (13), Denis Šapovalov (26).

Podsetimo, Janik Siner je 2022. vodio 2:0 u setovima u četvrtfinalu protiv Đokovića.

U drugoj polovini četvrtfinalni parovi bi trebalo da budu Karlos Alkaras - Holger Rune i Danil Medvedev - Stefanos Cicipas.

Voditelj programa je za kraj žreba da će se prvog dana glavnog takmičenja, u ponedeljak 3. jula, igrati mečevi gornje polovine ženskog singla i donje polovine muškog singla, dakle i meč Đoković - Kaćin.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.