"JAO, MAMA ĆE DA GLEDA OVO" Novak otkrio: Imao sam takvih PIJANSTAVA puno! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: Printscreen/YouTube/Vice Sports

mladosti moja

"JAO, MAMA ĆE DA GLEDA OVO" Novak otkrio: Imao sam takvih PIJANSTAVA puno! (VIDEO)

"Vidiš, ja se toga se ne stidim, to je sastavni deo mog životnog putovanja"

Objavljeno:

Novak Đoković je nedavno rekao da ne želi više naširoko da priča na temu svog nevakcinisanja jer je njegov veliki intervju za BBS u kom je prvi put detaljno govorio za medije nakon pritvaranja i deportacije iz Australije januara 2022. prenesen neprofesionalno.

Ali, na druge, laganije teme Novak je uvek voleo da priča otvoreno. Svojevremeno je za "Vice sports"" odgovarao na pitanja vezana za razne zanimljivosti iz privatnog života, a jedno od njih je bilo: Da li se ikada napio?

- Ju, jesam! - rekao je Nole kroz smeh pa pokrio lice kad se setio: - Jao, mama će da gleda ovo.

Onda je Đoković otkrio onaj deo svoje ličnosti o kom govori dosta retko.

- Jesam, napijao sam se dok sam pio alkohol. Sada se napijam od ljubavi (smeh) ili drugih stvari. Kada sam poslednji put bio alkohol? Godinama ne pijem bilo koji alkohol, ranije jesam i onda, kao sportista retko piješ alkohol, a opšte je poznato da jedna čaša bilo čega može da te pogodi i onda ne znaš šta se dešava. Pa ako se to računa, imao sam takvih pijanstava puno - objasnio je Novak.

- Vidiš, ja se toga se ne stidim, to je sastavni deo mog životnog putovanja, težim ka tome da idem ka ispunjavaju nekih ciljeva, sportskih, u potrazi za ovim, u potrazi za onim. Sad sam prestao da tragam, a više da budem. Manje vremena provodim u budućnosti, a više u sadašnjosti - nagovestio je Đoković filozofiju koja ga je dovela do nestvarnih visina, a onda i pojasnio:

- Kada kažeš tragam za nečim, bila to sreća, ljubav, pripadnost, šta god da je u pitanju sebe već držiš u nekoj budućnosti, neizvesnosti. U to verujem i praktikujem skoro svaki dan, u moć vizualizacije. To praktikuju najuspešniji sportisti, zamisliš sebe. Kao što sam ja sebe zamislio da ću osvojiti vimbldonski trofej sa sedam godina od improvizovanih materijala. To je moćna stvar, ali treba da bude uravnotežena sa postojanjem u sadašnjem trenutku. A onda ta potraga i dalje postoji, u smislu mog duhovnog uspona. Ali ovo je više razvoj nego potraga. Osećam da nemam ništa za čim bih tragao pošto već imam sve što mi treba u sebi - rekao je tada za „Vice sports“ Đoković.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.