NOVAČE, MOŽEŠ TI TO: Đokoviću fali samo JEDNA STVAR da bajka bude potpuna
Novak Đoković, Foto: EPA/Caroline Blumberg

napred, šampione!

NOVAČE, MOŽEŠ TI TO: Đokoviću fali samo JEDNA STVAR da bajka bude potpuna

Srpski teniser ima jedan veliki san

Objavljeno: 21:56h

Teniski svet ne prestaje da bruji o uspehu Novaka Đokovića!

Argentinski stručnjak Havijer Frana je govorio o njegovom mentalitetu pobednika, silnim rekordima koje je oborio, ali i jednoj stvari koja mu nedostaje.

- Đoković ima mentalitet, ali jedna stvar nije dovoljna da stigne tamo gde je uspeo. Čini se da što mu je teži scenario, to mu je prijatnije. Borio se sa Federerom i Nadalom. I kao da je rekao: ‘Neću da budem najomiljeniji, ali ću ih pobediti rezultatski i biću najbolji’. Čovek ima glavu koja ga čini drugačijim, to je teško održati. Fizička sprema, plus iskustvo i genetika. To se sve razvijalo u svakom pogledu. Kada je počeo, nije mogao da prati Nadala, a na kraju ga je pobedio. To mu je bila motivacija za borbu protiv Federera i Nadala. To znači da imate samopouzdanje i nadljudsku veru da to možete - rekao je Frana za "La Nacion".

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Frana, koji je inače hrvatskog porekla, ističe koliko je teško osvojiti jednu titulu na mastersu, a kamoli na Grend slemu.

- Federer, Nadal i Đoković su nas ovih godina navikli na činjenicu da uvek mora da bude još jedan dominantan igrač. To nije normalno, to je kao da imate tri Mesija u istoj ligi. Pre neki dan me je sin pitao: ‘Da li je 23 Grend slema mnogo?’ Odgovorio sam mu da je osvojiti jedan već ludo, malo je onih koji to mogu. Jednom sam stigao do osmine finala i bio sam u svim novinama. To što ste Masters 1000 šampion otvara vam vrata svuda, a Đoković ih je osvojio 38. Oni su virtuozi u svakom pogledu - dodao je Frana, koji je 1996. osvojio Rolan Garos u miks dublu.

Đokoviću fali samo još olimpijsko zlato, koje će pokušati da osvoji u Parizu naredne godine.

- Jedino što nedostaje je olimpijsko zlato, a onda je osvojio sve. On je jedini koji je svaki Grend slem osvojio tri puta. Tražimo dosta od njega, to je za ovog momka normalno. Neumoran je - zaključio je Frana.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.