NADALOV TRENER OTKRIO RAFINO ZDRAVSTVENO STANJE: "Ne radi se više o tome da li ste pesimista ili optimista!"
Rafael Nadal i Karlos Moja, Foto: EPA/Yoan Valat

SVE JE POZNATO

NADALOV TRENER OTKRIO RAFINO ZDRAVSTVENO STANJE: "Ne radi se više o tome da li ste pesimista ili optimista!"

Španski teniser nije igrao od Australijan opena

Objavljeno: 18:32h

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, rekao je da španski teniser čini sve da zaigra na Mastersu u Rimu i na Rolan Garosu.

Moja, osvajač titule u Parizu 1998. godine, ipak ne može sa sigurnošću da potvrdi da će se Nadal naći na tim turnirima, jer jednostavno oporavak ne ide brzinom koju su očekivali.

Nadal nije igrao od Australijan opena, propustio je nekoliko omiljenih turnira na šljaci, a Moja kaže da je nemoguće odrediti kada će tačno na teren.

- Trenutno radimo sat do sat i po dnevno i nastojimo da postepeno napredujemo svakodnevno. Ne radi se više o tome da li ste pesimista ili optimista. Samo nadgledate napredak svakog dana - kaže Moja za "Ekip".

Rafael Nadal, Karlos Moja
foto: EPA/Daniel Pockett

On je rekao da će rafa "pokušati" da bude na turniru u Rimu i potom u Parizu.

- Naravno da su ovo teška vremena jer smo propustili turnire koje volimo, ali Rafa je ratnik, neuništive je volje i kada dođe vreme za povratak, biće vrlo motivisan. U ovom trenutku nemoguće je definisati kalendar, ali cilj je da ide u Rim. Ako to nije moguće, pokušaćemo da budemo na Rolan Garosu - dodao je španski stručnjak.

Sve i da dođe tako nedovoljno spreman, Moja veruje da on ima opet izglede da osviji titule.

- Pomalo smo tužni što još nije igrao na šljaci. Njemu je najteže, ali pokušavamo da ga ohrabrimo i uvek smo optimisti. Mislim da je postala urbana legenda to da je Nadalu potrebno mnogo mečeva da se vrati posle povrede, uvek je postizao dobre rezultate - zaključio je Karlos Moja.

BONUS VIDEO:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.