AMERIKANAC MISLI DA JE ĐOKOVIĆ PRIVILEGOVAN: "Kako će to njega pustiti, a ostale neće? NEMA SMISLA!"
Novak Đoković, Foto: EPA/Lukas Coch

krenula rasprava

AMERIKANAC MISLI DA JE ĐOKOVIĆ PRIVILEGOVAN: "Kako će to njega pustiti, a ostale neće? NEMA SMISLA!"

Novak je, navodno, već poslao dokumenta u kojima traži izuzeće za masterse u SAD-u

Objavljeno:

Novak Đoković se sprema za turnir u Dubaiju iz serije 500 koji ga očekuje od 27. februara, ali je navodno već poslao dokumenta u kojima traži izuzeće za masterse u SAD-u.

Još uvek postoje šanse da se Novak Đoković nađe u Indijan Velsu i Majamiju, i pored toga što trenutni zakon Sjedinjenih Američkih Država zabranjuje ulaz u zemlju nevakcinisanim nedržavljanima SAD-a.

Ovaj zakon će biti povučen 11. maja, pa Novaku nije pod znakom pitanja učešće na američkoj turneji u avgustu i septembru, koja uključuje Ju-Es open, ali dva bitna mastersa bi morao da propusti kako trenutno stoje stvari.

Novak Đoković
foto: EPA/Joel Carrett

Bivši američki teniser Pol Anakon se pita kako je uopšte moguće da Đoković dobije izuzeće? On tvrdi da bi bilo dobro za tenis da Đoković može da uđe u SAD, ali nije mu najjasnije kako se može preći ta barijera.

- Kao ljubitelj tenisa, želim ga ovde. Ipak, kao neko ko gleda svet na realan način, ne znam kako će to pustiti njega, a ostale neće? Nema nikakvog smisla - kazao je bivši trener Samprasa i Federera.

Njegov nekadašnji kolega, a danas sportski komentator, Vidžaj Armitraž, takođe tvrdi da situacija nije nimalo jednostavna.

- U ovom momentu, prilično je delikatno. Znate, ako dozvolite jednom velikom teniseru da uđe u zemlju, a da pritom dosta familija i ostalih pokušavaju isto, veoma je komplikovano. Kako ćete preseći? Ipak, mnoge druge zemlje su uklonile taj zakon, isto sledi i u SAD u maju. Da li bi trebalo da bude ovde? Sa teniske strane, velika je sramota što neće biti tu - naveo je Indijac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.